Hoppa till huvudinnehåll

Mindre bemedlade bjuds på middag i Åbo

Skinka och andra maträtter
Arkivbild Skinka och andra maträtter Bild: Comstock dukning

Restaurang Julinia i Åbo bjuder på en gratis buffémiddag för föreningen Hopes klientfamiljer under fyra kvällar nästa vecka.

Föreningen Hope som drivs med frivilliga krafter hjälper restaurangen med praktiska arrangemang och genom att stå till tjänst för de sammanlagt 350 personer som deltar i middagen.

- Vi är mycket tacksamma för den här donationen. Matbehovet i våra klientfamiljer är stort och familjerna har inte råd att äta på restaurang, betonar Arja Heinonen teamledare vid föreningen Hope.

De familjer som deltar i middagen har valts ut i anmälningsordning och platserna har fyllts snabbt. Det finns plats för 86 kunder på en middag.

- Iiro Toivonen som äger restaurang Julinia har hjälpt föreningens klienter redan under flera år. Mindre bemedlade familjer har till exempel kunnat hämta överbliven lunchmat. Restaurangen har hjälpt cirka femtio familjer per år, berättar Heinonen.

Föreningen Hope har 17 aktiva frivilliga och inledde sin verksamhet i Åbo 2012. Den har också verksamhet i fler närliggande kommuner. Klienterna kommer till föreningen via social-, familje-, och diakoniarbetet.

Förutom olika donationer från privatpersoner och företag, så erbjuder föreningen också familjer stöd för hobbyverksamhet och upplevelser under fritiden. Antalet familjer som behöver hjälp växer hela tiden.

- Under det här året har över 200 familjer skrivit in sig som klienter hos oss. Innan året är slut kan antalet familjer fördubblas, tror Heinonen.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland