Hoppa till huvudinnehåll

Nytt snabbhetsrekord på Arbis

Möbeltapetserare Mauritz Möllers verkstad och butik Krinti vid Saltbodstorget i Lovisa med många möbeltygprover
Möbeltapetserare Mauritz Möllers verkstad och butik Krinti vid Saltbodstorget i Lovisa med många möbeltygprover Bild: Yle/Sune Bergström tygprover,möbeltapetsering

Det gäller att vara snabb om man vill vara med på de allra populäraste kurserna på arbetarinstitutet. Även denna gång var en kurs speciellt populär.

På endast 16 sekunder var den första kursen full då Arbis öppnade anmälningsslussarna till höstens kurser och föreläsningar. Den kursen som fylldes först var också denna gång möbeltapetseringen. Yogan var den grupp av kurser som lockade mest deltagare. Under kvällen blev den medicinska yogan, vinyasan och yin yogan fullsatta. Likaså fylldes träslöjden, risottokursen och solosången för damer snabbt. Under de två första timmarna tog Arbis emot 748 anmälningar. Man kan fortsätta att anmäla sig till i regel en vecka före kursstart, meddelar Sixten Westreby, rektor för Åbo svenska arbetarinstitut.

Läs också