Hoppa till huvudinnehåll

Svenska Ståhlet biter - världsårsbästa i diskus!

Daniel Ståhl i diskus i OS i Rio de Janeiro.
Daniel Ståhls SM-kast hade gett OS-guld i Rio de Janeiro. Daniel Ståhl i diskus i OS i Rio de Janeiro. Bild: EPA/DIEGO AZUBEL Daniel Ståhl,olympiska spelen,diskus

Svensken Daniel Ståhl åkte till OS i Rio de Janeiro i medaljform, men missade kapitalt i diskuskvalet och nådde aldrig finalen. Nu, en knapp vecka efter att OS-elden slocknat slog Ståhl till med världsårsbästa 68,72 på hemmaplan.

Den 23-årige svenske bjässen fick till en blygsam serie på Olympiastadion där det bästa och sista kastet mätte 62,26, vilket inte räckte till final.

Vid de svenska mästerskapen i Sollentuna på söndagen klämde Ståhl till med en båge på 68,72, vilket gav honom en ohotad guldmedalj.

– Träningen har gått bra efter OS och jag ville ha revansch. Jag siktade på personligt rekord och känner mig stolt, säger Ståhl till SVT Sport.

Hoppa över Twitterpostning

Innan segerkastet vid SM-tävlingarna var Ståhls personliga rekord 66,92. Nu siktar han sig in på Ricky Bruchs svenska rekord 71,26 från 1984.

– Han är Sveriges bäste friidrottare just nu och jag unnar honom att kunna få till det på tävling. Vi har sett honom imponera på träning med att smeka ut långa kast, sade SVT Sports expert Kajsa Bergqvist.

Daniel Ståhls följande tävling är Sverigekampen i Tammerfors nästa helg dit världsettan åker "för att showa". Ståhls mamma Taina Laakso-Ståhl är finländare och också Daniel talar en del finska.

Läs också