Hoppa till huvudinnehåll

Anttila i Vasa är öppet ännu en månad

Slutförsäljning på Anttila i Vasa.
Långa köer uppstod när Anttila inledde sin slutförsäljning i Vasa. Slutförsäljning på Anttila i Vasa. Bild: Yle/Jussi Laine anttila i vasa,köpcentra,köpcentrum,varuhus,affärer,Vasa

Anttilas varuhus i Vasa kommer att vara öppet ännu i september. Tidigare meddelades det att varuhuset som gått i konkurs stänger i augusti.

Anttila har redan stängt sitt varuhus i Karleby. Det som fanns kvar i lager fördes till varuhuset i Seinäjoki, som precis som varuhuset i Vasa håller öppet ännu i september.

Sonja Salo, chef för Anttilas varuhus i Vasa, Karleby och Seinäjoki säger till Yle Pohjanmaa att de får leveranser till affärerna i Vasa och Seinäjoki så gott som dagligen. Leveranserna kommer från centrallagret.

Salo säger också att de försöker hålla igång verksamheten och agera så normalt som möjligt trots att en del av personalen redan fått annat jobb.

Omkring hälften av Anttilas varuhus har stängts.

I Vasa finns Anttila i HS Center som ägs av Harry Schaumans stiftelse. Från stiftelsens sida säger man att de redan för diskussioner med nya hyresgäster. Konkursboet för Anttila har dock inte sagt upp sitt hyreskontrakt än.

Det var i mitten av juli som Anttila meddelade att bolaget ansöker om konkurs.

Läs också