Hoppa till huvudinnehåll

Sara Maria Forsberg, Pablo Escobar och World of Warcraft – Veckan i popkultur

Sara Forsberg 2016
Jakobstadstjejen Sara Maria Forsberg Sara Forsberg 2016 Bild: Claudia Rybin/Yle stiftelsen

Nu börjar hösten komma igång på riktigt, tyngre tv-serier och spel börjar flyta till ytan och det är lokal talang på bioduken!

Film:

Renny Harlin står bredvid Fan Bingbing, som håller i en pistol tillsammans med Jackie Chan (t.h.)
Renny Harlin står bredvid Fan Bingbing, som håller i en pistol tillsammans med Jackie Chan (t.h.) Bild: All Over Press Renny Harlin,Fan Bingbing,Jackie Chan (skådespelare),Skiptrace

Skiptrace action, komedi
Okej lyssna på det här receptet; vi tar kung-fu legenden Jackie Chan, slänger in Johnny Knoxville som sidekick, och sätter allas vår Renny Harlin att regisera. Rush Hour möter Die Hard i bästa fall, i värsta fall något att äta popcorn till. Och så är ju faktiskt Sara Maria Forsberg med! Premiär på fredag.
Hymyilevä mies - filmplanschen på vilken huvudpersonerna tittar rakt in i kameran.
Hymyilevä mies - filmplanschen på vilken huvudpersonerna tittar rakt in i kameran. Bild: B-Plan Distribution hymyilevä mies

Hymyilevä mies drama, sport
En svartvit finsk film, låter ju ungefär lika spännande som ett nageltrång. Filmen handlar om en finsk boxare som kommer till mästarmatchen i fjädervikt och verkar faktiskt intressant. Filmen har också fått pris på Cannes, men vad vet dom om film...
World of Warcraft: Legion
World of Warcraft: Legion Bild: Blizzard World of Warcraft,World of Warcraft: Legion

Spel:


World of Warcraft: Legion
mmorpg, pc
Dags att öppna plånböckerna och säga farväl till vänner och familj några veckor. Den nya expansionen till det över tio år gamla spelet blåser nytt liv i ditt gamla beroende. Man har kunnat spela den nya angstiga klassen Demon Hunter redan innan expansionen har släppts, och det känns helt bra.

The Turing Test
The Turing Test Bild: Bulkhead Interactive The Turing Test

The Turing Test pussel, pc, xbox
Vill du inte sälja din själ till Blizzard igen så kommer det ett förstapersonspusselspel som ser ut som Portal. Sci-fi och pussel. Det är nästan de bästa ingredienserna man kan ha i ett spel, men med den uppenbart Portal-inspirerade stämningen har spelet stora skor att fylla.

Tv:

Narcos
Narcos Bild: AOP Narcos,Television (album),Webisode

Narcos
Andra säsongen av Narcos sätter igång på fredag! Den fantastiska Tv-serien om knarkkungen Pablo Escobar. Det enda jobbiga är att de talar på spanska hela tiden, vilket gör att det är en dålig serie att ha i gång i bakgrunden om du inte förstår spanska av någon anledning.
The Strain
The Strain Bild: AOP The Strain

The Strain
En annan serie som kommer med ny säsong är The Strain. Den är redan innen på den tredje säsongen, jag har inte sett serien men det handlar om ett virus i New York som gör folk till vampyrer. Guillermo Del Toro står som en skapare till serien så den kan ju inte vara helt värdelös.

Nyligen publicerat - X3M