Hoppa till huvudinnehåll

HIFK förstärker i bottenstriden – värvar målskytt från rivalen

Aleksi Ristola (till höger) kämpar om bollen mot HIFK:s Jukka Sinisalo under lagens ligamatch tidigare i år. Nu byter också Ristola till den röda tröjan.
Aleksi Ristola (till höger) kämpar om bollen med HIFK:s Jukka Sinisalo under lagens ligamatch tidigare i år. Nu byter också Ristola till den röda tröjan. Aleksi Ristola (till höger) kämpar om bollen mot HIFK:s Jukka Sinisalo under lagens ligamatch tidigare i år. Nu byter också Ristola till den röda tröjan. Bild: All Over Press Aleksi Ristola

Den enes död är den andres bröd. HIFK utnyttjar det kaotiska läget i PK-35 och värvar anfallaren Aleksi Ristola lagom till slutspurten i fotbollsligan.

Ristola har hittills i år spelat 22 ligamatcher för PK-35 och gjort sex mål för Vandalaget. Totalt har den rutinerade forwarden stått för 29 mål på 130 matcher under en ligakarriär som också fört honom till TPS, MyPa, Honka och FC Lahti.

Nu lämnar han krisklubben och har skrivit på ett kontrakt med grannen HIFK som sträcker sig till slutet av 2017.

– Fint att vi lyckades förstärka laget ännu innan transferfönstret stänger. Han är en spelare vi känner väl, och jag tror att han snabbt finner sig till rätta i HIFK, säger sportchefen Henri Määttä på IFK:s webbplats.

– Lagets mål under resten av säsongen är att behålla serieplatsen och mitt enda mål är att hjälpa laget så gott jag kan, säger Ristola som gjorde en kort sejour i HIFK också säsongen 2009 då laget ännu höll till i division 2.

PK-35 är tolfte och sist i fotbollsligan där HIFK finns på en tionde plats

Läs också

Nyligen publicerat - Sport