Hoppa till huvudinnehåll

Rooney fortsätter som landslagskapten – Allardyce: ”Ett lätt beslut”

Wayne Rooney under fotbolls-EM 2016.
Wayne Rooney fortsätter att bära kaptensbindeln också i landslaget. Wayne Rooney under fotbolls-EM 2016. Bild: EPA / All Over Press Wayne Rooney,Europamästerskapet i fotboll 2016

Englands nya landslagstränare satte stopp för alla spekulationer kring Wayne Rooneys roll i landslaget på måndagskvällen. Manchester United-stjärnan fortsätter som kapten, berättar Sam Allardyce för BBC.

Rooney tog över som kapten efter Steven Gerrard för ett år sedan. Efter den misslyckade EM-turneringen, som för Englands del slutade i en förlust mot Island i åttondelsfinalen, har Rooney varit osäker på sin roll inom landslaget.

Inför det stundande VM-kvalet gav ändå den nytillsatta landslagstränaren Sam Allardyce beskedet: Rooney fortsätter som kapten.

Enligt Allardyce var det ett lätt beslut eftersom Rooney är oerhört respekterad bland fotbollsspelarna och för att han själv har sagt sig njuta av ansvaret som landslagskapten.

Profilen: Dags för Rooney att sluta i landslaget

Det har spekulerats vilt om Rooneys roll i det engelska landslaget i brittisk media inför det kommande kvalet. Den tidigare landslagsanfallaren Alan Shearer uppmanade för sin del Rooney att lägga av totalt i landslaget.

– Han måste tänka på sig själv. Han är kapten både i Manchester United och landslaget. Det blir bara svårare att prestera på toppnivå överallt, säger Shearer till den brittiska tidningen The Sun.

Allardyce anser ändå att Rooney är rätt man för jobbet.

– Han har varit en förträfflig kapten. Som äldsta landslagsspelare är han också det rätta valet att leda laget, säger Allardyce till BBC.

England inleder sitt VM-kval på söndag, då truppen ställs mot Slovakien.