Hoppa till huvudinnehåll

Airsoft-spel kan fortsätta på Wasalandia nästa sommar

Conny Sjöblom och Oskar Kenttälä från Vaasa Airsoft.
Conny Sjöblom och Oskar Kenttälä från Vaasa Airsoft. Conny Sjöblom och Oskar Kenttälä från Vaasa Airsoft. Bild: Yle/Joni Kyheröinen vaasa airsoft association,airsoft,Wasalandia,Vasa

Då Wasalandia lade ner sin verksamhet flockades ungdomar till nöjesparken och utsatte stället för skadegörelse. För att motverka ofoget kom Puuharyhmä överens med Vasa airsoft att föreningen fick fritt använda område så länge de motverkade ofoget. Efter en lyckad säsong har föreningen nu spelat årets sista match på området. Vad som händer i framtiden är ännu oklart.

Nöjesparken Wasalandia har lockat glada airsoftspelare till området i sommar. Enligt föreningen Vasa Airsofts ordförande Lauri Heinonen har man spelat matcher ungefär tre gånger i veckan.

- Ingen annanstans i Finland kan man spela på ett nöjesfält. Det är unikt, säger Heinonen.

I söndags spelades den sista matchen på det nedlagda nöjesfältet. Om föreningen kommer att kunna spela airsoft på området i framtiden är ännu oklart. Föreningen planerar att diskutera en eventuell fortsättning med Puuharyhmä, som står bakom Wasalandia.

- Det har varit ett positivt samarbete. Vi kommer att ha ett möte nästa vecka, säger Tuomas Luukkonen från Puuharyhmä.

Puuharyhmä har ett avtal med Vasa stad som sträcker sig fram till 2037, men det finns möjlighet att bryta avtalet tidigare om båda parter är överens.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten