Hoppa till huvudinnehåll

Finlands främsta backhoppare lämnar sin förening: ”Ingen respekt alls”

Julia Kykkänen, februari 2016.
Julia Kykkänen utan förening. Julia Kykkänen, februari 2016. Bild: All Over Press Julia Kykkänen,backhoppning

Det blev ett abrupt slut mellan Julia Kykkänen och Lahden Hiihtoseura. Backhopparen känner sig illabehandlad av föreningen.

Förra säsongen var Julia Kykkänen Finlands bästa backhoppare sett till världscupplaceringen – nu står hon utan förening. 22-åringen har överraskande lämnat Lahden Hiihtoseura.

– Beslutet fattades snabbt. Jag hade inte några tankar på att lämna, men nu gick det så här, säger Kykkänen till Etelä-Suomen Sanomat.

Kykkänens kontrakt med LHS gick ut i slutet av juni. När hon skulle börja förhandla om ett nytt avtal började problemen.

– Jag frågade sportchefen Timo Kaislavuo om saken men hade sade sig vara på semester i juli. Jag sade att jag kan vänta till augusti, berättar Kykkänen till Ilta-Sanomat.

– Vi kom överens om att de är i kontakt med mig, men det hände aldrig. Jag fick känslan att man inte respekterar mig alls.

Ny adress öppen

Kykkänen säger att hon aldrig tidigare upplevt några problem med LHS som skött sina förpliktelser. Efter sommarens behandling kände hon sig dock inte längre hemma i föreningen, beskriver hon till ESS.

Kykkänen vet inte ännu vilken förening hon representerar i vinter.

Kykkänen har elva gånger varit bland de tio bästa i världscupen med två tredjeplatser som bästa placeringar. Förra vintern var hon 21:a i världscupsammandraget.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport