Hoppa till huvudinnehåll

Trump träffar överraskande Mexikos president

Donald Trump, republikansk presidentkandidat
Donald Trump har byggt sin kampanj på sin hätska retorik mot illegal invandring. Donald Trump, republikansk presidentkandidat Bild: EPA / Jim Lo Scalzo donald trump

Den republikanske presidentkandidaten Donald Trump reser till Mexiko för ett möte med presidenten. Trump fick överraskande en inbjudan av Mexiko.

Trump reser till Mexico City under onsdagen för att träffa president Enrique Peña Nieto. Trump skriver på Twitter att han ser framemot mötet.

Hoppa över Twitterpostning

Trump har till stor del byggt sin kampanj på sin hätska retorik i invandringsfrågor. Han har lovat gå hårt åt illegal invandring och har ofta pekat ut Mexiko som ett land som skadar USA.

Han har kallat mexikaner ”våldtäktsmän” och ”kriminella" och sagt att han vill bygga en hög mur på gränsen till Mexiko, på Mexikos bekostnad.

President Peña Nieto har upprepade gånger reagerat på Trumps uttalanden och har jämfört retoriken med Hitlers och Mussolinis. Han har också sagt att Mexiko aldrig kommer att betala för någon mur.

Presidenten skriver på Twitter att han tror på dialog för att främja Mexikos intressen i världen, framför allt för att skydda mexikaner oavsett var de befinner sig.

Hoppa över Twitterpostning

Några timmar efter mötet med president Penã Nieto reser Trump till Arizona för att hålla ett stort tal om den illegala invandringen.

Mexicos president Enrique Peña Nieto.
Mexikos president Enrique Peña Nieto har sagt ifrån flera gånger. Mexicos president Enrique Peña Nieto. Bild: EPA / Daniel Aguilar / PRESIDENCY HANDOUT mexicos president

Mexiko ska också ha bjudit in demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton.

Läs också