Hoppa till huvudinnehåll

Verstappens kyliga känga: Villeneuve borde akta sig – han har själv dödat någon

Max Verstappen med en luva på huvudet.
Max Verstappen är inte rädd för att trampa folk på tårna. Max Verstappen med en luva på huvudet. Bild: All over press Max Verstappen,Red bull racing

Kontroversielle Max Verstappen gav ett iskallt svar på världsmästaren Jacques Villeneuves kritik. Verstappen valde att ta upp ett gammalt dödsfall efter att Villeneuve uttalat sig kritiskt om holländaren.

Verstappen fortsätter röra om i grytan efter incidenten med Kimi Räikkönen i Belgiens GP förra veckan.

Precis som Yle Sportens expert Fredrik af Petersens och Ferrari-föraren Kimi Räikkönen tycker Villeneuve att Verstappen måste lugna ner sig.

– Det är inte okej. Det han gjorde åt Kimi och åt Vettel. Han borde lugna ner sig. Han kommer ännu att döda någon, säger världsmästaren från 1997 tidigare under veckan om Verstappens farliga blockeringar.

Drog upp gammalt dödsfall

Kritiken har inte undgått huvudpersonen själv. Verstappen intervjuades av en nederländsk kanal inför helgens tävling på Monza och gav ett svar till Villeneuve som flera kallat smaklöst.

– Han borde akta sig med sina uttalanden, för han har själv dödat någon, sade Verstappen.

Villeneuve kraschade våldsamt under Australiens GP år 2001 och en banarbetare dog efter att ha träffats av ett av bilens hjul.

– Han måste ta en titt i spegeln. Hans uttalande respekterar inte den döde banarbetaren, fortsatte Verstappen.

Internationella bilsportförbundet FIA:s chef Charlie Whiting gav Verstappen en varning på fredag.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport