Hoppa till huvudinnehåll

Armbågen i ansiktet blev för mycket – Sergio Agüero stängs av och missar derbyt

Sergio Agüero är en stjärnfotbollsspelare.
Agüero har varit strålande den här säsongen. Sergio Agüero är en stjärnfotbollsspelare. Bild: imago/BPI/ All Over Press Sergio Agüero

Fotbollsstjärnan Sergio Agüero har stängts av i tre matcher efter en incident i Manchester Citys match mot West Ham i Premier League för en vecka sedan. Därmed missar argentinaren inte minst ett hett derby mot Manchester United.

Det var i en ligamatch mot West Ham den 28 augusti som Agüeros armbåge träffade backen Winston Reid i ansiktet. Följden blev en avstängning för den 28-åriga argentinaren. City överklagade beslutet men utan större framgång.

Den första av de tre matcherna Agüero missar är ett derby mot lokalkonkurrenten Manchester United på lördag nästa vecka. Avbräcket är stort för City – Agüero har varit i storform hittills och redan gjort tre mål i ligan den här säsongen.

Här kan ni se ett videoklipp på incidenten.