Hoppa till huvudinnehåll

Richardsson löpte nytt rekord –”Kunde ha pressat ännu mer”

Camilla Richardsson är nöjd över att ha VM-debuterat 2015.
Camilla Richardsson löpte nytt personligt rekord. Camilla Richardsson är nöjd över att ha VM-debuterat 2015. Bild: Chai v.d. Laage/ All Over Press Camilla Richardsson

Camilla Richardsson var nöjd efter andraplatsen på 10 000 meter i Sverigekampen. Det är lätt att förstå då hon löpte nytt personligt rekord.

Camilla Richardsson är mest känd som hinderlöpare men tidigare i sommar tog hon sitt första FM-guld då hon vann 10 000 meter i Uleåborg.

I Sverigekampen var hon tillbaka på den sträckan och det blev personligt rekord igen. Richardsson slutade tvåa med 33.37,76.

– I FM började jag känna mig trött redan efter halva sträckan men nu var det först på det sista varvet. Jag försökte också spara krafterna till de sista två kilometrarna. Skulle det ha behövts så kunde jag nog ha pressat ännu mer.

– Meraf Bahta stack tidigt iväg och jag kände att jag inte kunde hänga på redan då. Det skulle ha varit dumt då hon hade så hög fart, säger Richardsson.

Löpsteget passar för 10 000 meter

Richardsson har tidigare flaggat för att gå upp på längre distanser i framtiden. Säsongens resultat visar att hon har alla möjligheter att bli en riktigt bra långdistanslöpare.

– Det behövs nog ännu några års träning för att gå upp på 10 000 meter men det går nog hyfsat bra redan nu.

– Mitt löpsteg passar bra för den distansen och jag kan pressa på i en bra fart. På hinder drar jag snabbt på mig mjölksyra då jag ökar farten, säger hon.

Öppna Instagram-inlägget