Hoppa till huvudinnehåll

Skrabb och Holmgren besvikna över förlust mot Österrike

Joel Mero, Pyry Soiri och Simon Skrabb.
Joel Mero, Pyry Soiri och Simon Skrabb. Joel Mero, Pyry Soiri och Simon Skrabb. Bild: All Over Press. Finlands U21-herrlandslag i fotboll,Pyry Soiri,Simon Skrabb,Joel Mero,skrabb

Bittert att förlora mot Österrike. Det säger Simon Skrabb och Hampus Holmgren i U21-landslaget efter fredagens match då Österrike, på tilläggstid, vann med 1-0 i EM-kvalet.

- Själv är jag inte nöjd med min insats. Att förlora i sista minuten känns surt ännu i dag. Men det ska det göra också. Det är ju fotboll, säger Jakobstadbördiga Simon Skrabb.

- Vi var slarviga med bollen och missade enkla lägen. Österrike var inte så starka egentligen. Jag trodde de skulle vara bättre än de var faktiskt. Men vi lyckades inte göra mål då vi hade chans och individuella misstag ledde till att vi åkte på ett baklängesmål, säger Skrabb.

Liten chans att nå EM

Drömmen att ta sig till EM är nu allt längre bort.

- Vi har ju ännu en teoretisk chans och vi ska göra allt för att ta så många poäng som möjligt, säger Skrabb.

Hampus Holmgren från Vasa tyckte inte heller att Österrike imponerade men att Finland borde ha varit mer kliniska framför mål.

Hampus Holmgren, Åtvidaberg 2015.
Hampus Holmberg. Hampus Holmgren, Åtvidaberg 2015. Bild: Åtvidabergs FF hampus holmgren

- De hade inte så jättemånga chanser, men när de fick en så tog de den, säger Holmgren som inte hade speltid på fredagen.

- Jag tyckte att vi var bättre och att vi fullt bra hade kunnat vinna mot ett sådant här lag. De var inte alls så speciellt bra som jag trodde de skulle vara. Jag säger inte att de var dåliga, men vi skulle lätt ha kunnat vinna.

Fokus på Tyskland

Men nu laddar spelarna om för mötet med Tyskland på tisdag.

- Det behövs bra mat, vila och träning. Dessutom går vi igenom gårdagens match och börjar förbereda oss för att göra så bra ifrån oss som möjligt i nästa match, säger Simon Skrabb.

Holmgren hoppas på speltid.

- Förhoppningsvis spelar jag så bra de kommande dagarna att jag får spela mot Tyskland. Men de har ett ruggigt bra lag så det blir förmodligen en helt annan matchbild.

Finland har tolv poäng medan grupptvåan Österrike nu har 18 poäng. Tyskland har 21 poäng.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten