Hoppa till huvudinnehåll

Tusentals demonstranter: Nedskärningarna slår hårt mot de fattiga

Polisen bedömer att ungefär 3 000-4 000 personer deltog i en demonstration i Helsingfors i dag. Demonstranterna protesterade mot regeringens nedskärningar.

Medborgarrörelsen "Joukkovoima hallituspolitiikkaa vastaan" anser att nedskärningarna slår hårt mot de fattiga i samhället.

Protestmarschen som startade klockan 14 gick från Järnvägstorget i centrum av Helsingfors till Södra Kajen, där Näringslivet EK:s huvudkontor ligger.

Demonstranternas huvudbudskap var att Juha Sipiläs (C) regering har blivit ett språkrör för näringslivet.

Medborgarrörelsen säger sig vilja söka alternativ till den nedskärningspolitik som regeringen idkar. Politiska beteckningar var förbjudna i samband med marschen.

Sanna Siirtola har kommit till marschen från Åbo.

- Jag är arbetslös och ensamförsörjande. Jag anser att regeringen bör använda resurserna på att ta hand om handikappade och fattiga. Nu tycks den bara stöda storföretagen, säger hon.

Protestmarschen samlade folk från hela Finland. Den förra demonstrationen som ordnades i mars samlade 10 000 deltagare.

 • Coronaviruset i Österbotten – 17.1

  Fjorton nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt.

  Situationen med coronaviruset förändras hela tiden och samhället anpassas till den. I den här artikeln sammanfattar vi hur Österbotten påverkas.

 • Bra utgångsläge för Ilkka Herola – eftermiddagens skidmoment kan bli en nagelbitare

  Finländaren går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

  Skidmomentet i nordisk kombination kan ur finländsk synvinkel bjuda på spänning och framgång. Jarl Magnus Riiber är trea efter backmomentet och gäller som klar förhandsfavorit, men bakom honom är det i allra högsta grad öppet. Ilkka Herola, som är en duktig skidåkare, fick till ett bra hopp och går ut som 15:e man, en halv minut efter täten.

 • THL: 236 nya coronafall i Finland

  Flest fall i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

  Institutet för hälsa och välfärd rapporterar om 236 nya coronafall på söndagen. Största delen, 125 fall, har konstaterats i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt.

Läs också