Hoppa till huvudinnehåll

Flyktingskolan i Korsnäs i full gång nästan hela hösten

Korsnäs kurscenter.
Korsnäs kurscenter. Bild: YLE/Sara Bergström korsnäs kurscenter

Flyktingskolan i Korsnäs har för tillfället 26 elever. Än så länge är det oklart exakt hur länge skolan kommer att hålla igång sin verksamhet.

Sedan början av året har barnen till de asylsökande på asylförläggningen i Korsnäs fått sin förberedande utbildning i utrymmen vid gamla Korsnäs kurscentral.

Exakt vad som händer efter att förläggningen stänger är än så länge oklart.

- I det här skedet tänker vi att flyktingskolan får hålla öppet lika länge som boendet, det vill säga till sista november, säger bildningsdirektör Agneta Martin.

Än så länge har man dock fler frågor än svar.

Enligt Martin måste man framför allt vänta och se hur många flyktingfamiljer som får stanna i Korsnäs och hur många barn som behöver flyktingskolan framöver.

- Det mest sannolika är väl ändå att det kommer att handla om så pass få barn att det blir mera rimligt att de flyttas över till den ordinarie utbildningen och integreras i vanlig skola, säger Martin.

  • Obs debatt: Vågar vi tala med unga om droger?

    Hur talar vi om knarket med ungdomarna.

    Dina ungdomar har med stor sannolikhet varit på fester där det funnits droger. Om ditt barn vill ha droger till fredagsfesten så får hen antagligen enkelt tag på det. Det här måste inte betyda att ditt barn kommer bli knarkare. Men det betyder att ni borde prata om droger hemma.

  • Tommy Mård ny chef för Svenska Yles medieproduktion

    Mård inleder sitt arbete i mitten av maj.

    Svenska Yle har valt Tommy Mård till ny chef för Medieproduktion. Tommy Mård efterträder Johan Sundström som blir chef för projekt och utveckling på Yles finskspråkiga produktionsenhet. Mård inleder sitt arbete i mitten av maj.

Läs också

Österbotten

Bekanta dig med hur vi jobbar med Ansvarsfull journalistik

Nyligen publicerat - Österbotten