Hoppa till huvudinnehåll

Hockeyförbundet slår ifrån sig: ”Alla spelare alltid redo för dopningstest”

Finländska hockeylandslagsspelare har absolut inget emot dopningstest, förtydligar ishockeyförbundet.
Finländska hockeylandslagsspelare har absolut inget emot dopningstest, förtydligar ishockeyförbundet. Finländska hockeylandslagsspelare har absolut inget emot dopningstest, förtydligar ishockeyförbundet. Bild: ©Tomi Hänninen. All rights reserved. Finlands herrlandslag i ishockey

Nu bemöter Finlands ishockeyförbund kritiken om bristfälligt antidopningsarbete i samband med höstens World Cup. ”Alla finländska spelare har alltid varit och kommer alltid att vara redo för test”, skriver förbundet i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet som skickades ut på tisdagseftermiddagen förtydligar det finländska förbundet att World Cup-arrangemangen i sin helhet sköts av NHL och NHL:s spelarorganisation. Detta gäller även dopningstesterna, som enligt förbundet görs i ett tätt samarbete med Wada.

Finlands ishockeyförbund och Finlands antidopningsbyrå (ADT) har inget annat alternativ än att följa turneringens internationella avtal.

– Det är värt att notera att spelarna i samband med landslagsverksamhet normalt står under Wadas dopningskontroll, och bara under den här korta turnerningen övervakas av NHL och NHLPA:s egna kontroller, säger A-landslagets GM Jere Lehtinen.

– Finlands ishockeyförbund respekterar till fullo ADT:s verksamhet. Alla finländska spelare har alltid varit och kommer alltid att vara redo för test, och förbundet stöder alla former av antidopningsarbete och dopningskontroll i Finland och internationellt, säger ishockeyförbundets verksamhetsledare Matti Nurminen.

Läs också