Hoppa till huvudinnehåll

Östnyländska föderskor nöjda med att föda i Helsingfors

Nyfödd på BB.
Östnyländska föderskor ger Barnmorskeintitutet utmärkt betyg. (illustrerande arkivbild) Nyfödd på BB. Bild: Yle/Stefan Paavola förlossning

Sommarstängningen vid Borgå sjukhus förlossningsenhet ledde inte till några färdförlossningar.

Sommarstängningen vid Borgå sjukhus förlossningsenhet lyckades bra och ledde inte till några färdförlossningar. Det här skriver Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt (HNS) i ett pressmeddelande.

Under sommarstängningen från midsommar till början av augusti sköttes östnyländska förlossningar på andra sjukhus inom HNS och Kymmenedalens centralsjukhus. Enligt sjukhusen ledde stängningen inte till att de belastades orimligt.

De östnyländska föderskorna gav i juni och juli Barnmorskeinstitutets förlossningsenhet utmärkt respons. Kring 95 procent av dem som besvarade en enkät tyckte att de bemöttes vänligt och sakligt.

Lika många upplevde att deras önskemål under förlossningen beaktades och uppfylldes och att barnmorskan var närvarande tillräckligt mycket. De rekommenderar också vårdstället för andra. Närmare 250 personer besvarade enkäten.

Undantagstillståndet för förlossningsverksamheten på Borgå sjukhus löper ut i slutet av det här året. Arbetsgruppen som förbereder flytten av förlossningsverksamheten i Borgå lämnar sin rapport i slutet av september.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland