Hoppa till huvudinnehåll

Kari Suominen är Årets Brandman 2016

Brankis i Åbo
Åbo FBK:s Brankis. Brankis i Åbo Bild: YLE Åboland åbo fbk

Kari Suominen från Åbo FBK har valts till Årets Brandman 2016.

Suominen har i 30 år varit ordförande för landets äldsta brandkår. Han blev medlem i Åbo FBK redan som 12-åring år 1958.

- Grannens pojke bjöd in mig i brandkårsungdomsavdelningen som på den tiden gick under namnet pojkkompaniet. Brandkårsungdomarna blev snart en mycket viktig gemenskap för mig. Sju av oss som började då är fortfarande med i verksamheten och vi möts regelbundet.

I ett pressmeddelande säger Suominen att framtiden för Åbo FBK ser ljus ut, eftersom brandkårens manskap, utrustning och dess relationer med räddningsväsendets andra aktörer är utmärkta. Det kommer nya ungdomar till brandkåren regelbundet, det finns aktivt folk i föreningsverksamheten och blåsorkesterns livliga aktivitet ger också mervärde till brandkårens verksamhet.

Som ordförande har Suominen också spelat en viktig roll i att underhålla och reparera den historiskt värdefulla och betydelsefulla Brankis-byggnaden.

Årets Brandman väljs av en kommitté med representanter från olika delar av räddningssektorn. Årets brandman har valts sedan år 1982.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland