Hoppa till huvudinnehåll

Sex & Sånt + Direktsänd TV = Sant

Sex & sånt från kontrollrummet
Så här ser det ut i kontrollrummet för teve-sändningarna. Sex & sånt från kontrollrummet Bild: Yle/Björn Karlsson kontrollrum,TV-studio,dan granqvist

Radio X3M:s program Sex & Sånt står inför nya förändringar. Från och med onsdag 7.9 blir Sex & Sånts onsdagssändningar på Yle Fem direktsända.

Sexualupplysningsprogrammet har besvarat lyssnarnas frågor i radion sedan början av 2000-talet. Efter sommaren 2014 började Sex & Sånt också synas i teve. Nu är det dags att ta följande steg i utvecklingen.

- Sex & Sånt har från sin start i radion alltid satsat mycket på lyssnarkontakten och på att faktiskt ge den information som lyssnarna vill ha. Det vill vi nu fortsätta utveckla även i TV-delen av programmet, säger programledare Dan Granqvist, som ser fram emot att få in tittarfrågor till sändningen.

Programmet sänds på onsdagkvällar klockan 20.30 i Yle Fem. Samtidigt kan man se programmet också på x3m.yle.fi eller via Arenan. I TV avslutas sändningen klockan 20.45, men fortsätter sedan på webben även efter det. Den senare delen kan också ses via Radio X3M:s facebooksida. Via x3m.yle.fi kan man chatta med programmet och ställa frågor som programmets experter och panel tar ställning till och svarar på.

Orgasmens under och underligheter

Det första avsnittet för säsongen handlar om orgasmen. Dels kommer det att ges tips på hur man kan göra för att få starkare orgasmer, dels pratas det om de vanligaste problemen som förknippas med orgasmen: Att få den snabbare än man vill, eller att inte få den alls.

Det går redan nu bra att ställa frågor om orgasmen via Sex & Sånts sidor eller via Snapchat Yle_Sex.