Hoppa till huvudinnehåll

Tjuvar och trafikbrott i Österbotten

Åkgräsklippare
Arkivbild, gräsklipparen på bilden har inte med texten att göra. Åkgräsklippare Bild: Yle/Roger Källman åkgräsklippare

Ett par traktorgräsklippare stals i Närpes. En förare i Vasa blåste över tre promille.

Under natten till tisdag stals två traktorgräsklippare från Kyrkvägen i Närpes. Gräsklipparna är av märket Husqvarna Rider.

Mellan lördag och måndag har en utombordsmotor av märket Yamaha stulits från Skärgårdsgatan i Vasa. Dessutom stals en bensintank, fyra flytvästar och gas- och kopplingsreglaget med tillhörande vajrar.

Man i Vasa blåste över tre promille

På tisdag förmiddag klockan 10.25 misstänks en 63-årig man från orten ha gjort sig skyldig till grovt rattfylleri då han framförde sin personbil längs med Gustavsrovägen i Vasa.

Mannens blåsprov visade 3,34 promille. Han fördes till Vasa huvudpolisstation för ett precisionsalkometertest, vars resultat var 0,98 mg/l. Mannen delgavs temporärt körförbud och hans körkort omhändertogs av polisen.

Över hundra på femtio-område

På tisdag morgon klockan 7.45 misstänks en 35-årig man från Vasa ha gjort sig skyldig till grovt äventyrande av trafiksäkerheten då han framförde sin personbil längs med Roparnäsvägen i 115 km/h. Hastighetsbegränsningen på området är 50 km/h.

Mannen delgavs temporärt körförbud och hans körkort omhändertogs av polisen.

På måndag klockan 18 misstänks en 20-årig man från Vasa ha gjort sig skyldig till grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Han körde med hög hastighet om framförvarande fordon vid heldragen gul linje samt i korsningsområde.

Det inträffade på riksåttan i Vassor och i Kuni.