Hoppa till huvudinnehåll

Efter skandalen: Ryan Lochte stängs av i tio månader

Ryan Lochte ser fokuserad ut inför heaten på 200 meter medley i Rio.
Ryan Lochte missar bland annat VM nästa sommar. Ryan Lochte ser fokuserad ut inför heaten på 200 meter medley i Rio. Bild: EPA/PATRICK B. KRAEMER Ryan Lochte,simning,simmare,Olympiska sommarspelen i Rio 2016,olympiska spelen

Simstjärnan Ryan Lochte blir avstängd i tio månader efter rånlögnen i samband med OS i Rio de Janeiro i sommar.

Ryan Lochte var ett av de största nyhetsnamnen under OS. Dessvärre av fel orsaker.

Den sexfaldiga olympiska mästaren ljög om att han och tre andra amerikanska simmare blivit utsatta för ett beväpnat rån i Rio.

Lochte, 32, har bedyrat att han först endast överdrev situationen, där han och de övriga simmarna kraftigt berusade hade förstört ett badrum på en bensinmack, varefter de konfronterats av säkerhetsvakter.

Den internationella olympiska kommittén IOK förnekade hela tiden att en rån hade skett, vilket brasiliansk polis senare bekräftade. Lochte har bett om ursäkt men trots det blivit av med flera stora sponsorer.

Missar VM

Nu stängs han även av från simningen.

USA:s simförbund och olympiska kommitté har stängt av Lochte i tio månader, rapporterar bland annat USA Today och TMZ, och Lochte är heller inte aktuell för VM i Budapest i juli 2017.

Även de tre andra inblandade simmarna Gunnar Bentz, Jack Conger och Jimmy Feigen stängs av, men inte lika länge som Lochte.