Hoppa till huvudinnehåll

Nu får Mjölbolstagroparna asfalt

Mangårsvägen i Karis asfalteras.
Mangårdsvägen asfalteras. Mangårsvägen i Karis asfalteras. Bild: Yle/Marica Hildén mangård

Nu ska de värsta groparna på den nya Mjölbolstavägarna rätas ut. 800 meter asfalt läggs som bäst på de vägar som de som bor i området upplevt som dåliga.

De nya vägarna och en ny underfart under järnvägen öppnade i juli och i samband med det stängdes fem plankorsningar. Men trots att byborna uppskattade de nya vägarna så var kritiken hård bland annat för att de var i så dåligt skick.

Mangårsvägen i Karis asfalteras.
Asfalteringsmaskinerna dök upp på Mangårdsvägen i början av veckan. Mangårsvägen i Karis asfalteras. Bild: Niklas Weckman mangårdsvägen asfalteras

Men nu har invånarna fått en del av vad de önskat, konstaterar Mjölbolstabon Niklas Weckman som tidigare har varit upprörd över vägarnas skick.

- Vi är verkligen nöjda och tacksamma för asfalten, man har hört på den lilla människan.

Asfaltkaffe?

Det var inte självklart att det skulle komma mera asfalt. Då Yle Västnyland ringde upp Tommi Knaapinen, vd för entreprenören Ralf Ajalin, i somras så konstaterade han att NTM-centralen vill att vi bara asfalterar fram till bron, det vill säga kring 400 meter från riksväg 25. Pengarna var slut.

Men nu har tydligen myndigheterna grävt i fickorna och hittat en extra slant, konstaterar Weckman.

- Kanske vi måste fundera på att fira med lite asfaltkaffe nu, säger han.

Vägbelysning för barnens skull

Han har ännu ett par önskningar. Han skulle fortfarande gärna se att en ny kort vägbit byggs så att de som ska åka mellan byarna inte ska behöva köra cirka 100 meter på riksväg 25. Och så en annan liten önskan:

- Vägbelysning, speciellt för barnen i byn skulle det vara bra, det här är ju ett vargområde, säger han.