Hoppa till huvudinnehåll

Dubbel olycka för Williams - världsettan utslagen och detroniserad

Serena Williams utslagen.
Serena Williams utslagen. Serena Williams utslagen. Bild: EPA/JOHN G. MABANGLO Serena Williams

Det blev ingen US Open-final i tennis för världsettan Serena Williams. Den amerikanska veteranen förlorade sin semifinal mot tjeckiskan Karolina Pliskova i två raka set, och förlusten innebär att hon också tappar sin position som nummer ett på världsrankingen.

Williams förlorade första set tungt med 2-6, men lyckades föra andra set till tiebreak. Där var ändå den tionde seedade tjeckiskan vassare och vann tiebreaket med 7-5 och matchen med 2-0.

- Jag var inte på mitt bästa idag, men Karolina spelade otroligt bra. Hade hon varit i svagare form hade jag haft en chans, men hon förtjänar helt klart sin finalplats, sade Williams efter matchen.

Karolina Pliskova slog ut Venus Williams i semifinalen i US Open 2016.
Pliskova slog ut Venus i den fjärde omgången. Karolina Pliskova slog ut Venus Williams i semifinalen i US Open 2016. Bild: EPA/JOHN G. MABANGLO Venus Williams,Williams sisters,tennis,US Open i tennis

Tidigare i turneringen (fjärde omgången) slog Pliskova också ut Serena Williams syster, Venus Williams.

Karolina Pliskova kommer att möta den tyska världstvåan Angelique Kerber i finalen. Kerber besegrade danskan Caroline Woznicki i två raka set, 6-4, 6-3.

Segern betyder samtidigt att Kerber kommer att vara nummer ett på den WTA-ranking som publiceras efter US Open, obereoende av hur det går i finalen mot Pliskova.

Tennis, US Open, semifinaler, damer

(10) Karolina Pliskova CZE - (1) Serena Williams USA 6-2 7-6 (7-5)

(2) Angelique Kerber GER - Caroline Wozniacki DEN 6-4, 6-3