Hoppa till huvudinnehåll

Musiktest: Vad hette bröderna Gallaghers band och vem sjunger i The Pretenders?

Liam Gallagher.
Liam Gallagher. Liam Gallagher. Bild: EPA / Heiko_Junge Liam Gallagher

Här är den – Yle Vegas pop/rockfrågesport!

Testa dina musikkunskaper och briljera för dig själv eller tävla med kompisen och se vem som får flest poäng! Varför inte ha en liten tävling på jobbet under kafferasten eller över en liten fredagspilsner efter jobbet på puben runt hörnet?

Varje fredag kommer 10 nya frågor av varierande svårighetsgrad här på svenska.yle.fi. Ämnesområdena rör sig inom de musikstilar som kan kallas något slags pop och rock, men kan även gälla soul, funk, blues, punk, heavy och så vidare.

Vid rätt svar markeras ditt svar genast med grönt. Ett felaktigt svar blir rött och då markeras det rätta svaret med fet stil.

Rock'n'roll! Eller något. Lycka till!

1. Vad heter sångerskan, gitarristen, låtskrivaren och frontfiguren i The Pretenders?

2. I vilken grupp hittade man tidigare bröderna Liam och Noel Gallagher?

3. År 1968 blev “(Sittin' On) The Dock of the Bay” den första postuma listettan i USA med en avliden artist. Vem var artisten?

4. Vad heter operasångerskan som Freddie Mercury sjöng duett med i singeln ”Barcelona”?

5. De franska gentlemännen iklädda hjälmar på bilden nedan heter Guy-Manuel de Homem-Christo och Thomas Bangalter. Men under vilket bandnamn är de bättre kända?

6. Vilken inhemsk artist döptes till Antti Hammarberg?

7. För 30 år sedan fick Bananarama en listetta med singeln ”Venus”. Men det var en cover. Det var ett holländskt band som gav ut originalet – men vilket?

8. För 35 år sedan intog låten ”Uncle Albert/Admiral Halsey” förstaplatsen på den amerikanska hitlistan. Men vad hette artisten?

9. Vad heter skådespelaren Jack Blacks rockband?

10. Vilket tunga industrialband förknippas med Al Jourgensen?

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje