Hoppa till huvudinnehåll

Sannfinländaren Eerola fick tillrättavisning efter omtalad drog- och sexvideo

Jussi Halla-aho, Jussi Niinistö ja Juho Eerola i riksdagen december 2013.
Juho Eerola längst till höger. Jussi Halla-aho, Jussi Niinistö ja Juho Eerola i riksdagen december 2013. Bild: Kimmo Brandt/All Over Press Jussi Halla-aho,Juho Eerola,Jussi Niinistö,riksdagen

Sannfinländarnas riksdagsledamot Juho Eerola har fått en tillrättavisning av sin riksdagsgrupp, till följd av en omtalad musikvideo som hans rockband gjort. Trots tillrättavisningen utnämndes Eerola på fredagen till förvaltningsutskottets ordförande.

Videon, som snabbt har spridits på sociala medier, innehåller bland annat festande, alkohol, vitt drogliknande pulver och en dildo.

Den sannfinländska riksdagsgruppen har diskuterat om det är passande att Eerola leder det utskott som bland annat ansvarar för polisfrågor.

Riksdagsgruppens ordförande Sampo Terho säger att han har kommit överens med Eerola om att Eerola som utskottsordförande avstår från dylika publikationer i fortsättningen.

Eerola säger själv att det inte var frågan om en tillrättavisning, utan en diskussion i riksdagens korridorer.

Videon spelades in i våras då Eerola ännu inte ledde förvaltningsutskottet. Eerola förnekar också att videon skulle idealisera droger.

Han säger att den förhoppningsvis i stället fungerar som ett varnande exempel på droganvändning.