Hoppa till huvudinnehåll

Pohjanpalo historisk målskytt i Tyskland

Joel Pohjanpalo
Joel Pohjanpalo har gjort fyra mål på två matcher i Bundesliga. Joel Pohjanpalo Bild: EPA/MAJA HITIJ pohjanpalo,fotboll,Joel Pohjanpalo

Joel Pohjanpalos tre mål mot Hamburger SV gjorde honom till historisk i flera olika avseenden. Bland annat gjorde han det 100:e hattricket i den tyska ligan.

Joel Pohjalanpalo gjorde ett succéartat inhopp i lördagens match mot HSV i den tyska ligan. Han byttes in på planen i 72:a minuten och sju minuter senare kvitterade han för Bayer Leverkusen.

På stopptid gjorde han ytterligare två mål och Leverkusen vann matchen med 3–1.

Enligt statistikföretaget Opta Sports är Pohjanpalo den första spelaren någonsin att göra två mål på stopptid i den tyska ligan. Pohjanpalo gjorde också det 100:e hattricket i den tyska ligan.

Senast en Leverkusenspelare gjorde tre mål i en och samma match var för nästan 19 år sedan. I november 1997 gjorde Ulf Kirsten tre mål i en match mot Bayern München.

Joel Pohjanpalo blev den andra finländaren efter Mikael Forssell att göra tre mål i en match i en av de fyra största ligorna i Europa. Forssell gjorde tre mål för Birmingham mot Tottenham i mars 2008.

Hoppa över Twitterpostning

Hoppa över Twitterpostning

Läs också