Hoppa till huvudinnehåll

Stormvarning: Team North America satte in 7 mål

Johnny Gaudreau satte ett läckert mål mot Team Europe.
Johnny Gaudreau satte ett riktigt läckert mål mot Team Europe. Johnny Gaudreau satte ett läckert mål mot Team Europe. Bild: All Over Press Johnny Gaudreau,World Cup i ishockey 2016,World Cup i ishockey,Calgary,Flames,Hockey,NHL Hockey

Finlands öppningsmotståndare i World Cup, Team North America, kan åtminstone konsten att göra mål. I sina två förberedande matcher hittills har de unga nordamerikanska stjärnorna öst in elva mål.

I första matchen vann Team North America över Team Europe med 4-0, i den andra som spelades på söndag vann nordamerikanerna med 7-4.

Aaron Ekblad, Johnny Gaudreau och Dylan Larkin lyckades två gånger i målskyttet var, även Morgan Rielly fick pucken i nät bakom Team Europes målvaktsduo Thomas Greiss och Jaroslav Halak. Framför allt Gaudreaus fullträff som betydde 6-4 till Nordamerika var snudd på magnifik.

Team Europes mål gjordes av Marian Gaborik (2) samt Pierre-Edouard Bellemare och Frans Nielsen.

Finland möter det nordamerikanska laget, som består av amerikanska och kanadensiska U23-spelare, söndagen den 18 september. Två dagar senare, på tisdag, möter Finland Sverige medan Ryssland står för motståndet i den tredje och sista gruppmatchen. I den andra gruppen spelar Kanada, USA, Tjeckien och Team Europe. De två bästa lagen i bägge grupperna avancerar till slutspelet.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport