Hoppa till huvudinnehåll

Nu finns Yle Arenan-appen för Apple TV

Skärmdump från Yle Arenans filmsida.
Skärmdump från Yle Arenans filmsida. Yle Arenan

Användarmöjligheterna för Yle Arenan växer. Den efterlängtade Arenan-appen för Apple TV släpps i dag. Appen är avgiftsfri och finns tillgänglig i Apple TV-apparatens appbutik.

Allt Yle Arenans videoinnehåll är tillgängligt via appen. Där ingår också sändningarna på Yles tv-kanaler och de direktsändningar som finns enbart på Arenan.

Arenan-appen för Apple TV är också den första så kallade big screen-appen för smart- och spelkonsolsapparater med vilken användaren kan logga in med en Yle Profil. Med en Yle Profil kan användaren till exempel fortsätta se ett program där han eller hon avbröt tittandet eller lägga till olika innehåll bland sina favoriter. Den nya appen slår också automatiskt på följande avsnitt i en programserie efter att föregående episod har setts.

Arenan-appen för Apple TV fungerar i den nyaste – alltså fjärde – versionen av Apple TV.

Arenan-appen är resultatet av ett samarbete mellan Yle och det svenska bolaget Accedo.

Arenan-appen kommer snart också att finnas tillgänglig för smart-tv-apparater av märket Samsung och LG samt för PlayStations spelkonsoler. Förutom att användargränssnittet utvidgas kommer det också att finnas möjlighet att koppla sin Yle Profil till appen samt att se på Yles tv-kanaler via den. Enligt planerna ska de nya apparna finnas tillgängliga i appbutikerna senare under hösten.

Mera information om Yle Arenan för tv-apparater.

För mera information:
Kari Haakana, chef för Arenatjänsterna, tfn 040 521 8151