Hoppa till huvudinnehåll

Shefki Kuqi förbannad på fotbollsligan: ”Uppenbart att alla vill att HIFK stannar”

Shefki Kuqi
Shefki Kuqi är inte nöjd med domarna i fotbollsligan (arkivbild). Shefki Kuqi Bild: Jarno Kuusinen / All Over Press Shefki Kuqi

FC Inters lots Shefki Kuqi sparade inte på ammunitionen efter krysset i bottenmatchen mot HIFK. Enligt Kuqi var det solklart att ligan med domarna i spetsen gjorde allt för att se till att Inter inte skulle vinna.

Matchen på Kuppis fotbollsstadion slutade 0-0 efter att Inter, som till största del kontrollerat bollinnehavet, fick spela med decimerad trupp i en dryg halvtimme.

Det efter Intermittfältaren Bajram Nebija blev utvisad under smått oklara omständigheter. Samtidigt som Njazi Kuqi höll på att löpa ensam igenom HIFK-försvaret hade domaren sett Nebija knuffa kamraternas Jani Bäckman i samband med en foul av samma spelare.

Domaren Dennis Antamo blåste av spelet och visade Nebija rött kort och gav Inter en frispark från egen planhalva – vilket fick flera spelare och inte minst tränaren att se rött.

– Kanske han (Antamo) tyckte att anfallet var för farligt. Han måste tydligen hitta på något, sade Kuqi under en presskonferens efter matchen.

"Helsingfors måste få ha sina derbymatcher"

Enligt Kuqi står det nu klart att ligan vill se till att HIFK inte behöver kvala om sin ligaplats.

– Jag har länge misstänkt att alla vill att HIFK stannar i ligan. Det är uppenbart, fräste Interlotsen.

– Helsingfors måste få ha sina derbymatcher så att publiksiffrorna ser bättre ut och deras inkomster stiger. Det är helt solklart att det är så här ligan vill ha det, fortsätter Kuqi.

Nöjd med spelarnas insats trots händelsefattig match

Under de 55 minuterna som lagen spelade med elva mot elva lyckades ändå inte varken FC Inter eller HIFK dominera spelet. Trots det är åtminstone Kuqi nöjd med det som spelarna visade upp på planen på måndagskvällen.

– Jag är nöjd med hur vi spelade. Det var den bästa matchen som vi gjort under min tid här, sade Kuqi under presskonferensen.

– Om vi kämpar på samma sätt också under de sista omgångarna så kommer vi att klara oss, oberoende om domarna jobbar emot oss eller inte. Det här är fotboll och jag vill att mina killar ska kämpa, fortsätter Kuqi.

Matchen mellan FC Inter och HIFK slutade 0-0.

Bottenstriden i fotbollsligan

#LagGPWTLGP
9.FC Lahti26881034:3632
10.HIFK26571427:3422
11.FC Inter26571419:3422
12.PK-3527371727:5010*

* straff på -6 poäng på grund av att inte ha betalat ut löner i tid.