Hoppa till huvudinnehåll

Pokémonjägare fyllde Stallörsparken i Ekenäs

En park där det går och cyklar flera barn som spelar Pokémon Go.
Stallörsparken var full av pokémonfans som gick eller cyklade runt i jakten på sällsynta pokémon. En park där det går och cyklar flera barn som spelar Pokémon Go. Bild: Yle/Malin Valtonen stallörsparken,Ekenäs,Pokémon Go,barn (åldersgrupper),cyklar

Mängder av barn och ungdomar som spelar Pokémon Go samlades på tisdagen (14.9) i Ekenäs. Träffen ordnades av yrkesutbildaren Axxells studerandekår.

- Spelet är stort och socialt och vi kan dra nytta av det och marknadsföra Axxell på samma gång, säger Rasmus Berglund som studerar andra året vid Axxell.

Dagen till ära fanns det extra många virtuella pokémonfigurer i Stallörsparken. Det här tack vare så kallade luremoduler som lockar till sig pokémon. I parken fanns också fler pokéstop, ställen där en spelare kan samla pokébollar och annat som behövs i spelet.

Rasmus Berglund spelade febrilt när Pokémon Go lanserades men har nu lagt av. Så gick det också för Evita Lindberg som också studerar vid Axxell.

- Det var roligt i början men sedan blev det enformigt.

Evita Lindberg och Rasmus Berglund står med reflexvästar på vid ett tält där det står Axxell.
Evita Lindberg och Rasmus Berglund spelar inte Pokémon Go längre. Evita Lindberg och Rasmus Berglund står med reflexvästar på vid ett tält där det står Axxell. Bild: Yle/Malin Valtonen stallörsparken,Axxell,Pokémon Go,Ekenäs,Västnyland

De delade ut utbildningsbroschyrer till intresserade. I tältet bredvid erbjöd Ekenäs energi möjligheten för ivriga spelare att ladda sina mobiltelefoner.

Cyklade 625 kilometer för att fånga pokémon

Jerry Holmberg från Ekenäs var en av många som tagit sig till parken för att spela Pokémon Go. Han kallar sig själv ett riktig Pokémonfreak och han fångade alla figurer som finns i Finland på fem veckor.

- Nu försöker jag fånga fler av dem så att jag kan uppdatera mina pokémon till en starkare nivå.

Jerry Holmberg står vid sin cykel med mobilen i handen i Stallörsparken.
Jerry Holmberg har träffat många nya vänner tack vare Pokémon Go. Jerry Holmberg står vid sin cykel med mobilen i handen i Stallörsparken. Bild: Yle/Malin Valtonen stallörsparken,Pokémon Go,Ekenäs,Västnyland

Spelet har hittills fått honom att cykla 625 kilometer och många fler kilometer kommer det ännu att bli. I december släpps nämligen en ny uppdatering som betyder 250 nya pokémon-figurer att leta efter och fånga.

Dåligt med pokémon i Karis

Holmberg tycker det är bra att det ordnas Pokémon-träffar och önskar att det kunde ordnas oftare. Han har träffat många nya vänner tack vare sitt intresse för mobilspelet.

Om man ska ut och leta pokémon är Ekenäs en bra plats. I Karis finns det inte lika många, säger Holmberg.

- Jag träffade en tjej från Esbo och hon hade kommit till Ekenäs bara för att fånga pokémon.