Hoppa till huvudinnehåll

TV-serie spelas in i Houtskär och Åbo

Fotograf med videokamera.
Fotograf med videokamera. Bild: All Over Press filmer,Fotografisk film,kameraman,kameror,media,nya media (produkter),videokamera,tv-inspelning

Onsdagen den 21 september spelas en hel tv-serie in på 24 timmar. Totalt 40 fotografer följer med sina kameror med händelser och människoöden på hälsostationer och sjukhus på nio olika orter i Finland.

Resultatet blir en tv-serie på sju avsnitt vid namn Elossa 24h. Serien som kommer att sändas på Yle TV1 i januari nästa år. I Houtskär följer filmgruppen med skärgårdsläkaren Nina Alopaeus i hennes arbete på hälsostationen.

Tv-serien visar berättelser från levande livet om patienter och deras anhöriga och om personal som vårdar och behandlar dem. Tiotals kameragrupper filmar under dagen på flera olika sjukhus, hälsovårdscentraler, jourmottagningar, i ambulanser, larmutryckningar och helikoptrar runt om i Finland. Serien visar hurdan professionalism och hurdant maskineri det behövs inom offentlig hälso- och sjukvård i vårt land under 24 timmar.

Serien produceras för Yle TV1 av ITV Studios Finland och baserar sig på ett brittiskt tv-format "Keeping The Nation Alive" från 2013. Formatet har sänts i flera länder runt om i världen, bland annat i Storbritannien, Danmark, Norge, Nederländerna, Kanada, Australien och Irland.

Förutom Åbo och Houtskär filmar man också i Helsingfors, Tammerfors, Uleåborg, Kuopio, Rovaniemi, Tavastehus och Nilsiä.