Hoppa till huvudinnehåll

Matti Nuutti tackar för sig inom Borgåpolitiken

Stadsstyrelsens ordförande Matti Nuutti (SDP) i Borgå
Stadsstyrelsens ordförande Matti Nuutti (SDP) i Borgå Bild: Yle/Fredrika Sundén matti nuutti

Borgåstyrelsens ordförande Matti Nuutti (SDP) ställer inte upp i vårens kommunalval. Efter 20 år i politiken är det dags att ägna mer tid åt familjen.

Matti Nuutti berättar att han tvekade att ställa upp redan i det förra kommunalvalet. Då valde han ändå att fortsätta en period till.

Men eftersom han nu har hållit på med politik i 20 år tyckte han att det får räcka och att det är dags att göra något annat.

Nuutti säger att han inte har räknat hur många timmar per vecka han har lagt ner på politiken.

– När man nu tänker så tar det ju för mycket tid. Det lyckas bara för pensionärer och företagare. Om jag skulle jobba hos någon annan skulle det ha blivit problem med tidsanvändningen.

Enligt Nuutti skulle han troligtvis inte ha haft tid att vara så aktiv som han har varit nu om han inte skulle ha haft ett eget företag och någon som ställer sig till förfogande vid behov.

Mer tid för familjen

Efter kommunalvalet kommer Nuutti att fortsätta jobba med det företag han har tillsammans med sina söner.

– Jag hjälper pojkarna och ger lite mer tid åt familjen, åt frun min och åt barnbarnen.

Yle Östnyland frågar också Nuutti om han kan lyfta upp något som han anser att har varit hans största bedrift under åren inom kommunalpolitiken.

Nuutti säger att han inte kommer på något på rak arm, men att han har varit med om många intressanta ärenden.

Bland annat har han varit med och förhandlat om kommunfusioner och andra ärenden som sedan har runnit ut i sanden. En del av arbetet har varit förgäves.

Men Nuuttis år inom kommunalpolitiken i Borgå har också fört med sig mycket gott.

– Man känner att man har gjort något gott för Borgå och sin hemstad, och hjälpt se till att utvecklingen har varit positiv.

Läs också

Nyligen publicerat - Östnyland