Hoppa till huvudinnehåll

Mediepodden: Finlandssvenskarna villiga att betala för tidningsinnehåll digitalt trots allt

Micaela Röman och Alex Fager gör tillsammans den Finlandsvenska mediepodden
Micaela Röman och Alex Fager gör tillsammans den Finlandsvenska mediepodden Micaela Röman och Alex Fager gör tillsammans den Finlandsvenska mediepodden Bild: Svenska Yle / grafik Johan Lindström alex fager,den finlandssvenska mediepodden,ksf,ksf media,media,micaela röman,podd,poddsändning,svenska yle

58% av er är beredda att betala för en digital tjänst som samlar alla de finlandssvenska tidningarna på ett och samma ställe. Det här var resultatet av den enkät som Den finlandssvenska mediepodden gjorde bland Svenska.yle.fi:s besökare.

En av fem som svarade på enkäten kunde kanske tänka sig att betala emedan 16% säger nej.

Också om det sammantagna antalet svar på enkäten inte var så stort, så drar Mediepodden slutsatsen att det verkar finnas en betalningsvilja hos publiken så till vida att innehållet är lätt tillgängligt.

Den finlandssvenska mediepodden diskuterar också incidenten med Konstsamfundets vd Kaj Gustaf Bergh som hotade att lämna Svenska Yles debattstudio om fel frågor ställdes.

I samband med incidenten har Yles trovärdighet ifrågasatts i bloggar och på sociala medier.

Micaela Röman och Alex Fager diskuterar situationen inför en direktsändning, pressen på snabba beslut och hur man lätt enbart har sändningssituationen för ögonen. I en sådan situation blir alla beslut, som inbegriper att man avviker från den uppgjorda planen, besvärliga och tunga att ta.

Mediepodden tar redaktionen i försvar men välkomnar diskussionen om hur man kunde ha gjort annorlunda.

Den finlandssvenska mediepodden är en Svenska Yle podcast som också kan höras på Yle Vega varannan söndag med start kl.19:22

Artikeln är uppdaterad med en ny Arena-länk, då den första versionen av podden bröts i mitten.

 • Fotbollar inne i ett nät.

  Förlust för ÅIFK - kryss för FC Boda

  Åbo IFK blev nollat av KaaPo. FC Boda kryssade mot TuWe.

  I fotbollens division tre för herrar slutade den här helgen med noll poäng för Åbo IFK, medan FC Boda fick med sig en poäng.

 • Jussi Halla-aho

  HS: Vasa centralsjukhus kan räddas om Jussi Halla-aho leder Sannfinländarna

  Kolumn: Kan Sannfinländarna ge regeringsplats åt SFP?

  Om Jussi Halla-aho blir ny partiordförande för Sannfinländarna kan partiet lämna regeringen. Då finns chansen att SFP återfår regeringsplats, vilket i sin tur kan leda till att Vasa centralsjukhus får behålla sin omfattande jour. Det står att läsa i dagens Helsingin Sanomat.

 • Solpanel på hustak.

  Solpaneler i Sjundeå kräver olika tillstånd

  Kommunen får många frågor om solpaneler.

  Det behövs olika tillstånd för solpaneler i Sjundeå beroende på var i kommunen man bor och hur panelerna installeras. Kommunen får många frågor om vilka lov som krävs för solpaneler och solfångare.

Läs också

Nyligen publicerat - Kultur och nöje