Hoppa till huvudinnehåll

Blåvita Bundesligaspelarna pikar varandra inför lördagens möte

Joel Pohjanpalo går på planen.
Joel Pohjanpalos Leverkusen möter Lukas Hradeckys Eintracht Frankfurt på lördag. Joel Pohjanpalo går på planen. Bild: imago/Horstm Joel Pohjanpalo,Bundesliga,fotboll,Bayer 04 Leverkusen (kvinnor)

Bayer Leverkusen mot Eintracht Frankfurt. Målskytt mot målvakt. Joel "Jag gör två mål på Luke" Pohjanpalo mot Lukas "Jag håller nollan" Hradecky.

Det är inte varje dag som två finländare möts i Bundesligan och i alla fall inte en finländare som leder skytteligan och en som hör till de bästa målvakterna i ligan. Men på lördag tar Pohjanpalos Leverkusen sig an Hradeckys Eintracht Frankfurt.

– Luke skämtade före landskamperna att jag inte gjorde ett enda mål på landslagets träningar, så vi får se nu. Jag hoppas jag kan göra ett par mål bakom Luke, sade Pohjanpalo till Yle Urheilu.

Landslagskompisarna har även skickat textmeddelanden sinsemellan under veckan och Hradecky var snabb på att gratulera Pohjanpalo om hans fina målform.

– Luke skickade genast gratulationer efter målen och sade att på lördag blir ni på noll i Frankfurt.

Leder skytteligan

Pohjanpalo har fått komma in som inhoppare i Leverkusens två matcher i Bundesliga. På 30 minuter har finländaren mäktat med fyra mål och leder just nu skytteligan i Bundesliga tillsammans med Bayern Münchens Robert Lewandowski.

– Det är nog trevligt, jag ska försöka hålla mig där (i toppen av skytteligan, red. anm.) så länge som möjligt. Jag tror att alla vet att jag inte kommer att vara där mera i slutet på säsongen, men vi får se hur länge jag kan hålla upp farten.

Både Leverkusen och Eintracht Frankfurt har inlett säsongen med en seger och en förlust. Leverkusen ligger sexa, medan Frankfurt är nia.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport