Hoppa till huvudinnehåll

Karlebybandet The Sparrows släpper sin första skiva

The Sparrows släpper singeln Caroline
The Sparrows släpper sin första skiva. The Sparrows släpper singeln Caroline Bild: Jonas Udd antti hokkala

The Sparrows består av två musiker från Karleby som heter Jan Lehmus och Antti Hokkala. De har musicerat tillsammans i cirka tre år och bakom sig har de långt över hundra spelningar.

Sommaren 2015 släppte de sin första EP som innehåller fyra spår. När EP:n släpptes fanns redan planer på en skiva. En skiva som är på kommande senare i år enligt Jan.

- Planerna är att släppa skivan i december. Materialet är klart men det ska bara slipas till i kanterna. Om några veckor sitter vi hoppeligen sista gången i studion och spelar in det sista materialet till skivan, säger Jan.

Den första singeln till skivan, Caroline, släpptes på sommaren.

- Det är en låt som handlar om drömmar. Drömmar går ibland i uppfyllelse och ibland går de i kras, men man ska aldrig sluta drömma, säger Jan.

De oslipade pärlorna har slipats

När The Sparrows släppte EP:n så hade de även många låtar som var halvfärdiga. De sade att många låtar finns att välja mellan men att de skulle välja ut det bästa och slipa det till pärlor.

- Det är de låtarna som kommer på vårt första album. Men förstås har vi också en massa annat material som är nyskrivet.

Inspirationen till låtarna kommer från det vardagliga livet. Jan har spenderat mycket av den senaste tiden på resande fot och har då skapat en del av låtarna.

- Det är erfarenhet från obekanta ställen och orter samt träffarna med nya inspirerande människor som bidragit till en stor del av orden till låtarna, säger Jan.

Bandnamnet

Bandnamnet The Sparrows skapades genom ett gemensamt musikintresse.

- Vi gillar båda väldigt skarpt Simon & Garfunkel. De har en låt som heter Sparrow och vi lämnade sen sist och slutligen på namnet The Sparrows.

Fler oslipade pärlor

Efter att den första skivan har släppts så menar Jan att de ska börja fundera på nästa steg.

- Vi vill först ha ut det här albumet. Därefter får vi direkt börja jobba på kommande album. Vi har många låtar som inte ryms med på första skivan. Framtiden är osäker, men musik ska vi producera tillsammans med The Sparrows, säger Jan.

Man kan kolla in The Sparrows Facebooksida här.