Hoppa till huvudinnehåll

Tekniska nämnden ger grönt ljus för Kimito hälsostation

Kimito hälsostation
Kimito hälsostation, arkivbild. Kimito hälsostation Bild: Yle/Monica Forssell hälsocentral,hälsocentraler

Tekniska nämnden på Kimitoön valde efter två omröstningar entreprenörerna för utbyggnaden av Kimito hälsostation på sitt möte på måndagen. Fri samverkan försökte först bordlägga och sedan fälla ärendet.

Investeringen på cirka 4,45 miljoner euro har skapat en viss friktion inom politiken på Kimitoön och den tekniska nämnden behandlade på sitt möte på måndagen valet av entreprenörer.

Med rösterna 5-4 fällde man Fri samverkans förslag att först bordlägga och sedan fälla ärendet totalt, berättar nämndens ordförande Daniel Wilson (SFP).

Valet av huvudentreprenör föll på SBP Sjöblom Byggprojektering från Västanfjärd, som hade den billigaste offerten. Offerten var ändå dyrare än förväntat och nämnden föreslår också att budgeten utökas till 4,45 miljoner euro, i stället för den ursprungliga budgeten på 4,1 miljoner.

Den ökade kostnaden kommer närmast från den planerade arkivbyggnaden, berättar Wilson.

Nämndordförande tror inte på nya vindar i hälsostationsfrågan

Härnäst tar kommunstyrelsen ställning i frågan och efter det är det kommunfullmäktiges tur att igen diskutera hälsostationens framtid. Wilson poängterar ändå att det är viktigt att komma igång med arbetet så snabbt som möjligt.

- Det är en väldigt komplicerad plan, som inte tål många förseningar. Planen är att komma igång med byggarbetet redan i höst, säger Wilson.

Under helgen rapporterade Åbo Underrättelser om att det fortfarande finns meningsskiljaktigheter om hälsostationens framtid, då flera kommunalpolitiker anser att det är obefogat att investera flera miljoner samtidigt som den stundande sote-reformen orsakar osäkerhet.

Wilson anser ändå inte att det är fallet.

- Det var samma personer som redan tidigare motsatt sig planen som nu har uttalat sig. Jag tror inte att det här är något som orsakar problem nu, konstaterar Wilson till Yle Åboland.

Läs också

Nyligen publicerat - Åboland