Hoppa till huvudinnehåll

8 238 arbetslösa svenskspråkiga - se läget i din kommun

I slutet av augusti var 8 238 svenskspråkiga arbetslösa i Finland. På ett år har antalet ökat med 351.

Under samma period har det totala antalet arbetslösa sjunkit.

Det senaste året är det speciellt i Österbotten som läget har förvärrats. I Vasa har de svenskspråkiga arbetslösas antal ökat med 98, i Korsholm 75 med och i Malax med 52.

Relativt sett ökar arbetslösheten bland svenskspråkiga snabbast i Korsnäs. På ett år har deras antal nästan fördubblats, från 28 arbetslösa i fjol till 51 arbetslösa nu.

I södra Finland ser läget över lag bättre ut. Arbetslösheten bland svenskspråkiga har bland annat minskat i Raseborg, Hangö, Åbo och Kimitoön.

Se läget i din kommun

Genom att klicka på kommunerna på kartan kan du se hur antalet arbetslösa bland de olika språkgrupperna har utvecklats. Grafiken visar augusti månads arbetslöshetsiffror från 2014 framåt.

Kommuner som är färgade röda har en ökande arbetslöshet bland svenskspråkiga och kommuner som är färgade blå en minskande arbetslöshet inom samma grupp.

Kartan togs bort 10.1.2022 då den inte längre fungerar tekniskt. Formuläret togs bort samtidigt då det inte längre är möjligt att delta.

Läs mera:

Arbetslösheten sjunker - se läget i din kommun

Antalet arbetslösa sjunker, enligt siffror från Arbets- och näringsministeriet. I slutet av augusti var 342 500 personer arbetslösa, vilket är 4 200 färre än samma period i fjol.

Läs också: Arbetslöshet drabbar hela familjen.