Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids har fått skivkontrakt - "Stor dag för mig"

Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest
Arkivbild. Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest. Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest Bild: Malena Holmström/Yle succémorgons femårsfest

Krista Siegfrids har fått skivkontrakt med Universal Music Sweden & Stereoscope Music Scandinavia. Siegfrids som är hemma från Kaskö var programledare för Uuden musiikin kilpailu (UMK) tidigare i år.

- Det känns helt otroligt! Det har varit en dröm sedan jag var liten att få "sajna" med ett svenskt skivbolag. Sverige är ett härligt musikland så jag är jätteglad och har jobbat väldigt hårt för det här, säger Siegfrids som har tillbringat mycket av sin tid i Sverige sedan hennes deltagande i svenska Melodifestivalen tidigare i år.

Där deltog hon med låten "Faller" och slutade på femte plats i sin deltävling.

- Efter Melodifestivalen öppnade många nya dörrar. Programmet har omkring fyra miljoner tittare bara under en deltävling och låtarna streamas enormt mycket och ligger högt upp på topplistorna, säger Siegfrids.

Två olika bolag intresserade

Det var inte bara Universal som ville skriva kontrakt med Krista Siegfrids.

- Det känns som helt rätt val. Universal är ett jättestort bolag och jag hör ju också till samma bolag i Finland. Det känns som att samarbetet kommer att löpa bättre när cheferna härifrån känner cheferna i Sverige och så vidare. Dessutom erbjöd Universal ett bättre avtal, säger Siegfrids och skrattar.

Siegfrids vann UMK 2013 med låten "Marry me". I Eurovisionen lyckades hon ta sig till final.

Krista har också varit jurymedlem i MGP Finland 2012 och 2013. Hon har också suttit i juryn i The Voice Kids.

I somras uppträdde Siegfrids på Vasa festival.

Skip Instagram post

 • Komikerlegenden Jerry Lewis är död

  Jerry Lewis blev 91 år gammal.

  Komikerlegenden Jerry Lewis är död. Han var en amerikansk skådespelare, komiker, filmproducent, manusförfattare och regissör.

 • Lotta Lepistö åtta i Norge

  "Nöjd med slutresultatet".

  Cyklisten Lotta Lepistö slutade på åttonde plats ett tre dagars World Tour-lopp i Norge. Hon åkte i mål som fyra i Halden på söndagen, med samma tid som etappvinnaren.

 • Skärpt bevakning vid flyktingförläggningen i Åbo

  Invånare och personal rädda för hämndaktioner.

  Flyktingförläggningen i Åbo har efter terrorattacken i fredags varit tvungen att skärpa bevakningen kring förläggningen. Hatskriverier och hot om hämndaktioner skrämmer personal och invånare.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten