Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids har fått skivkontrakt - "Stor dag för mig"

Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest
Arkivbild. Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest. Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest Bild: Malena Holmström/Yle succémorgons femårsfest

Krista Siegfrids har fått skivkontrakt med Universal Music Sweden & Stereoscope Music Scandinavia. Siegfrids som är hemma från Kaskö var programledare för Uuden musiikin kilpailu (UMK) tidigare i år.

- Det känns helt otroligt! Det har varit en dröm sedan jag var liten att få "sajna" med ett svenskt skivbolag. Sverige är ett härligt musikland så jag är jätteglad och har jobbat väldigt hårt för det här, säger Siegfrids som har tillbringat mycket av sin tid i Sverige sedan hennes deltagande i svenska Melodifestivalen tidigare i år.

Där deltog hon med låten "Faller" och slutade på femte plats i sin deltävling.

- Efter Melodifestivalen öppnade många nya dörrar. Programmet har omkring fyra miljoner tittare bara under en deltävling och låtarna streamas enormt mycket och ligger högt upp på topplistorna, säger Siegfrids.

Två olika bolag intresserade

Det var inte bara Universal som ville skriva kontrakt med Krista Siegfrids.

- Det känns som helt rätt val. Universal är ett jättestort bolag och jag hör ju också till samma bolag i Finland. Det känns som att samarbetet kommer att löpa bättre när cheferna härifrån känner cheferna i Sverige och så vidare. Dessutom erbjöd Universal ett bättre avtal, säger Siegfrids och skrattar.

Siegfrids vann UMK 2013 med låten "Marry me". I Eurovisionen lyckades hon ta sig till final.

Krista har också varit jurymedlem i MGP Finland 2012 och 2013. Hon har också suttit i juryn i The Voice Kids.

I somras uppträdde Siegfrids på Vasa festival.

Skip Instagram post

  • Tiotals döda i två moskéattacker i Afghanistan

    Minst 30 dödades i en attack mot en shiamoské i Kabul.

    Tiotals människor har dödats i två separata attacker mot moskéer i Afghanistan. En attack mot en shiamoské i Kabul dödade åtminstone trettio, medan en annan attack mot en sunnimoské i centrala Afghanistan krävde minst tio dödsoffer.

  • Colin Kaepernick har lyft elefanten på bordet – rasismen i USA är igen i fokus

    De svartas rättigheter i USA är inte som de vitas.

    I Slaget efter tolv diskuterades aktivismen för de mörkhyades rättigheter i USA. Debattörer var Andreas Elfving, som är Svenska Folkpartiets politiska sekreterare, Juri von Bondsdorff, HBL:s medarbetare i Washington samt producent för Eurovision i USA, och Yle Sportens Christian Vuojärvi som också varit Yles USA-korrespondent.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten