Hoppa till huvudinnehåll

Krista Siegfrids har fått skivkontrakt - "Stor dag för mig"

Arkivbild. Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest. Krista Siegfrids på Succémorgons femårsfest Bild: Malena Holmström/Yle krista siegfrids,succémorgons femårsfest

Krista Siegfrids har fått skivkontrakt med Universal Music Sweden & Stereoscope Music Scandinavia. Siegfrids som är hemma från Kaskö var programledare för Uuden musiikin kilpailu (UMK) tidigare i år.

- Det känns helt otroligt! Det har varit en dröm sedan jag var liten att få "sajna" med ett svenskt skivbolag. Sverige är ett härligt musikland så jag är jätteglad och har jobbat väldigt hårt för det här, säger Siegfrids som har tillbringat mycket av sin tid i Sverige sedan hennes deltagande i svenska Melodifestivalen tidigare i år.

Där deltog hon med låten "Faller" och slutade på femte plats i sin deltävling.

- Efter Melodifestivalen öppnade många nya dörrar. Programmet har omkring fyra miljoner tittare bara under en deltävling och låtarna streamas enormt mycket och ligger högt upp på topplistorna, säger Siegfrids.

Två olika bolag intresserade

Det var inte bara Universal som ville skriva kontrakt med Krista Siegfrids.

- Det känns som helt rätt val. Universal är ett jättestort bolag och jag hör ju också till samma bolag i Finland. Det känns som att samarbetet kommer att löpa bättre när cheferna härifrån känner cheferna i Sverige och så vidare. Dessutom erbjöd Universal ett bättre avtal, säger Siegfrids och skrattar.

Siegfrids vann UMK 2013 med låten "Marry me". I Eurovisionen lyckades hon ta sig till final.

Krista har också varit jurymedlem i MGP Finland 2012 och 2013. Hon har också suttit i juryn i The Voice Kids.

I somras uppträdde Siegfrids på Vasa festival.

Skip Instagram post

 • Oh, la la - vilken Oscarsgala det blir i år!

  Bra år för Norden och La La Land.

  Nu är det klart vilka filmer och stjärnor som tävlar om årets gyllene statyetter. Överraskningarna är inte så många - men visst är det roligt att två nordiska filmer finns med i täten och att Mel Gibson plötsligt gör comeback.

 • Kommunikationsverket föreslår maxpris för tre operatörers bredband

  Operatör: Konsumentpriset sjunker knappast

  Kommunikationsverket säger att fibermarknaden inte har utvecklats på grund av att grossistpriserna är för höga. Verket föreslår nu maximipriser för marknadsledarna Elisas, Telia Soneras och DNA:s bredband för att få ökad konkurrens i fibernäten.

 • Syriska flyktingläget hotar bli permanent i Mellanöstern – FN bad om miljarder i Helsingfors

  Syrierna hotar hamna i samma position som palestinierna.

  Inbördeskriget i Syrien har nu pågått lika länge som hela andra världskriget. FN bad under en konferens i Helsingfors om 4,3 miljarder euro för att hjälpa syriska flyktingar både i hemlandet och i de länder som tar emot flest flyktingar. Samtidigt finns det en risk att de syriska flyktingarna blir ett permanent inslag i Mellanöstern, precis som de palestinska flyktingarna.

 • Tyskt bakslag – Freund missar VM

  Freund skadade sig under ett träningspass i Oberstdorf.

  Severin Freund har skadat sitt högra knä och måste opereras. Tysken kan därmed inte försvara sitt VM-guld i den stora backen i Lahtis.

Läs också

Nyligen publicerat - Österbotten