Hoppa till huvudinnehåll

Villkorligt för man som sköt mot Stubbs fönster

Esbo rättshus
Esbo rättshus Bild: Yle/Helena von Alfthan esbo rättshus

En ung man som sköt med luftgevär vid dåvarande finansministern Alexander Stubbs bostad i Esbo har fått sin dom. Esbo tingsrätt dömde mannen till villkorligt fängelse i sex månader för grovt hemfridsbrott, skadegörelse och stöld.

Han ska också betala tusentals euro i ersättningar.

Den dömde trängde sig in på gården till Stubbs bostad tillsammans med en annan man i 20-årsåldern. De sköt med luftgevär mot bostadens fönster samt kastade stenar mot fönster och ytterdörren, medan familjen Stubb befann sig inne i bostaden.

Sedan begav de sig till en skola och en dagisgård och fortsatte vandalisera där. De stal också datordelar från skolan.

Den andra man som var med avled under utredningen.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes