Hoppa till huvudinnehåll

Mourinhos nya attack: ”Finns många Einsteins”

José Mourinho.
José Mourinhos Manchester United möter stadsrivalen Manchester City i nästa omgång i ligacupen. José Mourinho. Bild: Rex Features/All Over Press José Mourinho

Motorn har hackat för Manchester United efter landslagsuppehållet. På onsdagen bröt storklubben förlustsviten – och tränaren José Mourinho visade tydligt vad han tycker om att få kritik efteråt.

Efter segern i Community Shield mot Leicester och tre vinster i upptakten av Premier League-säsongen mot Bournemouth, Southampton och Hull har det gått trögare för Manchester United.

Under en nattsvart vecka åkte laget på stryk mot Manchester City och Watford i ligan och Feyenoord i Europa League.

– Jag tycker att en del spelare känner av pressen och ansvaret – och jag visste också om att vi är långt ifrån perfekta i dagsläget, sade tränaren José Mourinho efter förlusten mot Watford.

"Försökt radera klubbens historia"

Efter visst besvär – det stod 1–1 en bit in i andra halvlek – slog Manchester United som väntat Northampton Town i ligacupen på onsdagen.

Mourinho, som har fått en del kritik efter de senaste förlusterna, har åtminstone delvis lagt skulden för poängtappen på domarinsatser. Efter avancemanget i ligacupen gick Mourinho till en ny attack mot sina kritiker.

– Fotbollen är full av Einsteins. Jag vet att de har försökt radera de sexton senaste åren av min karriär. De har också försökt radera den otroliga historien som Manchester United har och fokusera på tre dåliga resultat, säger han till klubbens tv-kanal.

"Förstår fansen"

På lördag möter Manchester United Leicester i en tidig ödesmatch i ligan. En förlust hemma på Old Trafford kan skapa en för stor lucka till ett Man City som imponerat enormt mycket.

– Jag förstår att fansen har varit rejält besvikna. Jag är ändå säker på att de står bakom oss på lördag som vanligt, säger Mourinho.