Hoppa till huvudinnehåll

”Sannfinländarna tar inte order från andra partier”

Timo Soini
Timo Soini Bild: AOP Timo Soini

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo krävde idag att Sannfinländarna utreder partimedlemmars kopplingar till extrema rörelser. I sin blogg råder Timo Soini (Sannf.) Orpo att sköta sitt eget parti.

Orpo konstaterade på lördagen att det finns skäl för Sannfinländarna att gå igenom partimedlemmarnas kopplingar noggrant, även om största delen i till exempel riksdagsgruppen enligt Orpo agerar ansvarsfullt.

Sannfinländarnas ordförande Timo Soini konstaterar i sin blogg att Sannfinländarna är ett självständigt parti som tar inte råd eller order från andra partier. Han råder Orpo att koncentrera sig på att sköta om Samlingspartiet.

Soini ska ha fått ett tiotal irriterade meddelanden från partimedlemmar efter Orpos uttalande.

Sannfinländarna tog redan för ett par dagar sedan ställning till uppgifter om partimedlemmars kopplingar till extremrörelser. Riksdagsgruppens ordförande Sampo Terho har konstaterat att de gamla uppgifterna är utredda och att det inte finns några nya uppgifter att ta ställning till.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes