Hoppa till huvudinnehåll

Losvik på väg mot bra placering i EM – ”Kan inte vara lyckligare”

Eirin Losvik i EM
Eirin Losvik var felfri i terrängritten. Eirin Losvik i EM Bild: Privat losvik,ridsport

Efter två av tre delmoment ligger Eirin Losvik och hästen Daffodil´s Flamenco på 16:e plats i fälttävlan vid junior-EM i Italien. Losvik hade inför EM målsättningen att slå sina tidigare mästerskapsresultat.

Eirin Losvik har två gånger tidigare slutat på 35:e plats i fälttävlan i junior-EM, då med hästen Faith. När årets mästerskap nu avgörs i Italien var målsättningen att slå den placeringen med hästen Daffodil´s Flamenco. Efter dressyren och terrängritten ser det bra ut för henne.

Losvik inledde med 48,60 straffpoäng i dressyren och låg på 24:e plats efter den första dagen. I terrängritten var hon felfri och steg till en 16:e plats inför den avslutande banhoppningen.

– Jag kan inte vara lyckligare. Efter en perfekt terrängritt ligger vi nu på 16:e plats av 81 ekipage. Hästen kändes fokuserad och glad under hela banan och jag är så stolt över honom, skriver hon på sin Facebooksida efter den andra tävlingsdagen.

Den avslutande banhoppningen avgörs under söndagen.

Veera Valjakka med hästen Solbackas Kiongozi ligger på 38:e plats efter terrängritten.