Hoppa till huvudinnehåll

Litteratursällskapet och Schildts & Söderströms i samarbete kring läromedel

Skolböcker.
Skolböcker. Bild: Yle/Tiina Grönroos Gymnasium,gymnasieböcker

Svenska litteratursällskapet och förlaget Schildts & Söderströms börjar samarbeta kring läromedel. SLS arkiv ska till en början leverera bild- och textmaterial och övningsuppgifter i bland annat historia.

Det handlar om ett ramavtal mellan SLS och Schildts & Söderströms som gäller både digitala och tryckta läromedel.

SLS levererar bilder och texter med tillhörande presentationer och övningsuppgifter. Materialet ska användas för sju nya läromedel i historia och samhällskunskap för högstadiet och gymnasiet.

Multimodalitet och temainriktat innehåll är områden där vi vill kunna erbjuda skolorna mera.― Nils Saramo, läromedelschef vid Schildts & Söderströms

Första läromedlet klart i vår

De nya läromedlen ges ut under de närmaste två åren. I det första läromedlet är det arkivmaterial från SLS som används i den digitala versionen av ett läromedel i historia för årskurs sju. Läromedlet ska bli klart nästa vår.

För Svenska litteratursällskapet är skolan en viktig målgrupp, medan förlaget vill bredda innehållet i sina läromedel i enlighet med den nya läroplanen, som tillämpas från och med denna höst.

- SLS sitter på en skatt som med anpassning till våra målgrupper och i kombination med vårt eget innehåll kan fördjupa förståelsen för vår närhistoria, säger Nils Saramo, läromedelschef vid Schildts & Söderströms.

 • Kommentar: I Tyskland kan coronakrisen avgöra vem som efterträder Angela Merkel

  CDU:s partiledarkandidater har inte synts till under krisen.

  I Tyskland kan coronakrisen få långtgående följder också för landets politiska framtid. Förbundskansler Merkels kristdemokrater står fortfarande mitt i processen att utse hennes möjliga efterträdare och den pågående krisen verkar nu föra en hittills viktig krishanterare mot posten som kansler.

 • Fiskets natt, Kållby

  Forellfiske, sumodräkter och brinnande bilar vid åstranden.

  Varje år sedan 2001 fylls Esse å med forell och åstranden av bybor. Fiskets natt är en dold pärla bland Österbottens otaliga sommarevenemang.

 • Finlands längsta vägg, Brahestad

  En överraskande lång vägg förbluffar i Brahestad.

  I Brahestads trähusområde döljer sig en oväntad sevärdhet. Är det här Finlands längsta vägg?

 • Art Bank, Pargas

  Nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning.

  Surrealism i skärgården. I nordens enda offentliga Salvador Dalí-utställning kan du bekanta dig med en av 1900-talets mest kända surrealistiska konstnärers verk och träffa hans finlandssvenska reinkarnation.

Läs också

Nyligen publicerat - Inrikes