Hoppa till huvudinnehåll

Allardyces förklaring: Jag försökte hjälpa en vän

Sam Allardyce.
Nu åker Sam Allardyce på semester. Sam Allardyce. Bild: Rex Features/All Over Press Sam Allardyce

Efter en rejäl skandal tvingades Sam Allardyce lämna posten som engelsk förbundskapten i fotboll. Nu talar den sparkade Allerdyce ut. ”Jag gjorde en felbedömning.”

Det var i tisdags som The Telegraph släppte en riktig bomb i fotbollsvärlden. Ett par utklädda journalister hade lurat Sam Allardyce att tala vitt och brett om hur svag Roy Hodgson är, hur man luras vid affärer med spelare som ägs av en tredje part och hur misslyckat bygget av nya Wembley är.

Det engelska fotbollförbundet FA kom överens med Allardyce om att han inte kan fortsätta på positionen som förbundskapten sent på tisdagen.

På onsdagen mötte Allardyce den engelska pressen.

– Jag försökte hjälpa en person som jag har känt i trettio år. Tyvärr gjorde jag en felbedömning, säger han i en intervju med Sky Sports.

Önskar efterträdaren lycka till

Vännen ska vara agenten Scott McGarvey. McGarvey ville ha ett jobb som de utklädda journalister kunde erbjuda.

Mötet blev slutet på Allardyce extremt korta tid som engelsk förbundskapten. Efter enbart 67 dagar som landslagstränare och en match (seger i VM-kvalpremiären mot Slovakien) är det slut.

61-årige Allardyce är osäker på om det blir en fortsättning som tränare. Nu ska han ta semester, medan Gareth Southgate blir Englands tillfälliga lösning på tränarposten.

– Jag önskar Gareth och resten av landslaget ett stort lycka till, säger Allardyce.