Hoppa till huvudinnehåll

Invandrare ska kunna påverka i Raseborg

Raseborgs fullmäktige samalde för att diskutera Raseborg 2020.
Invandrare i Raseborg ska med hjälp av ett invandrarråd få större möjlighet att påverka de politiska beslut som fattas i Raseborg. Raseborgs fullmäktige samalde för att diskutera Raseborg 2020. Bild: Yle/Tove Virta raseborg fullmäktige 31.8.15,Raseborg

Raseborg får ett invandrarråd den här hösten. Invandrarrådet ska bland annat fungera som sakkunnig i mångkulturella frågor då politiska beslut fattas och även inom stadens organisation.

Det var De gröna som lämnade in en motion till fullmäktige om att Raseborg borde inrätta ett invandrarråd.

Raseborg har redan ett äldreråd, ett handikappråd och ungdomsfullmäktige för att se till att de här grupperna blir hörda. Grundtrygghetsnämnden i Raseborg tyckte att det också behövs ett invandrarråd eftersom andelen invånare med utländsk bakgrund växer.

Västra Nylands invandrartjänst tog sig också en titt på ärendet och ansåg att invandrarrådet skulle kunna stärka invandrarnas delaktighet i det kommunala beslutsfattandet och underlätta samverkan mellan invandrarorganisationer och -föreningar, tredje sektorn, olika myndigheter och näringslivet.

Fullmäktige beslöt i måndags (26.9) att invandrarrådet ska tillsättas den här hösten.

Läs också

Nyligen publicerat - Västnyland