Hoppa till huvudinnehåll

Pangkväll för Sopanen – sänkte Lukko med hattrick

Vili Sopanen.
Vili Sopanen hade en perfekt kväll på kontoret. Vili Sopanen. Bild: Matti Raivio/All Over Press Vili Sopanen

Lukkos problem under säsongsupptakten fortsätter. Pelicans förstakedja med Vili Sopanen i spetsen gav Raumolaget en lektion i hur man gör mål.

Starten på hockeyligan har inte varit någon dans på rosor för flera av de större klubbarna. Kärpäts motor har hackat rejält, JYP står fortfarande på en seger och Lukko har inte hittat rätt.

På onsdagen gick Lukko på en ny förlust hemma i Raumo, och motgångarna kom i tät takt direkt i mötet med Pelicans.

Efter knappt fyra minuter öppnade Vili Sopanen målskyttet. Det var bara början på Sopanens fina kväll. Innan den första perioden var över hade Sopanen prickat in två puckar till. Med totalt 3+1 var yttern kvällens spelare.

Lukko putsade siffrorna en aning på slutet, men femte förlusten på sex matcher droppade in på kontot.

Ett annat lag som står på en seger är fjolårets nykomling KooKoo. På onsdagen tvålade Ilves till gästerna från Kouvola med 5–3. Matchen var jämn, men Markus Jokinen avgjorde med sitt 5–3-mål i tom bur.

Resultat:

Ilves–KooKoo 5–3 (0–1, 3–1, 2–1)
Mål: 0–1 Jarkko Immonen (Jarkko Malinen), 1–1 Tapio Laakso (Teemu Rautiainen, Teemu Aalto), 2–1 Miiko Hintz (Olli Vainio), 2–2 Jan-Mikael Juutilainen (Oscar Eklund, Toni Hyvärinen), 3–2 Teemu Rautiainen, 4–2 Tapio Laakso (Eemeli Suomi), 4–3 Juha-Pekka Haataja, 5–3 Markus Jokinen (Tapio Laakso, Miiko Hintz).

Lukko–Pelicans 3–6 (1–4, 0–1, 2–1)
Mål: 0–1 Vili Sopanen (Antti Erkinjuntti, Juhani Tyrväinen), 0–2 Vili Sopanen (Marko Pöyhönen, Antti Erkinjuntti), 1–2 Lauri Tukonen (Jesse Virtanen, Aaron Gagnon), 1–3 Ilkka Kangasniemi (Roni Rukajärvi, Kimi Koivisto), 1–4 Vili Sopanen (Juhani Tyrväinen, Antti Erkinjuntti), 1–5 Juha Leimu (Vili Sopanen, Juhani Tyrväinen), 1–6 Hannes Björninen (Morten Poulsen), 2–6 Toni Suuronen (Aaron Gagnon, Rony Ahonen), 3–6 Atte Mäkinen (Ville Vahalahti, Toni Koivisto).

Läs också

Nyligen publicerat - Sport