Hoppa till huvudinnehåll

Jets inledde träningsmatcherna utan Patrik Laine

Patrik Laine mitt i World Cup-hysterin.
Patrik Laine mitt i World Cup-hysterin. Nu är han fokuserad på speltid i Jets. Patrik Laine mitt i World Cup-hysterin. Bild: /All Over Press Patrik Laine

När Winnipeg Jets spelar sin två första träningsmatcher inför NHL-säsongen 2016-2017 lyser lagets superlöfte Patrik Laine med sin frånvaro. Nu verkar fredagen kunna vara dagen när supertalangen debuterar.

Laine,18, var inte med i tisdagens 0-3 förlust mot Calgary Flames och finns inte heller listad inför säsongens andra träningsmatch mot Minnesota på torsdag.

– Alla vill naturligtvis spela. Att spela matcher är det bästa med grenen. Jag väntar på när det blir min tur, jag är redo, uppgav Laine på Jets webbplats.

Laine anslöt sig till sin NHL-klubbs träningar efter det miserabla World Cup-äventyret med landslaget och har fått finna sig i att kämpa om spelplatserna i laginterna träningsmatcher.

– Det är helt nytt för mig, det gör vi inte i Finland. Visst är det bra att se vem man kämpar med om spelplatserna och speltiden, det är nyttigt att dessa matcher spelas, konstaterade Laine.

I videointervjun berättar Laine också om sitt liv utanför ishockeyn. Han har släpat med sin spelkonsol till Winnipeg och fördriver tiden med att spela fotboll och förstapersonsskjutare. Någon hockey lirar han inte.

– Jag har så pass mycket ishockey i mitt liv, så jag behöver det inte på konsolen, förklarar Laine.

Just nu ser det ut som att Laine gör sitt första framträdande i Jets-tröjan på fredag när Jesse Puljujärvis Edmonton Oilers besöker Winnipeg.

Läs också

Nyligen publicerat - Sport