Hoppa till huvudinnehåll

Tårtor utöver det vanliga

Tobias Hamann-Pedersen har via vinst i en baktävling på dansk tv gjort sig känd som en riktig mästarkonditor. Nu har han fått sin egen programserie och ger sig ut i Europa för att låta sig inspireras av lokala recept och traditioner. Program som är mycket mer än bara läckra bakverk.

Med endast en ryggsäck som packning övernattar han hos privatpersoner på Isle of Skye i Skottland, i en stengrotta i turkiska Kappadokien, långt borta på de ungerska slätterna och vid blomstrande apelsinodlingar i norra Portugal. Här skall han bo och lära sig mer om bakning.

Att leva backpacker-liv är inget nytt för Tobias. I fem år har 26-åringen rest världen runt och alltid utnyttjat gratis boende och transport när tillfälle getts. Inte heller i serien vet han exakt vem han kommer att möta eller var han skall tillbringa natten. På det sättet blir också mötet med främmande människor och nya kulturer en väsentlig del av programmet.

I varje avsnitt samlar Tobias på sig en stor mängd intryck som hann försöker sammanfatta i en stor tårta.

Vi kan vänta oss en hel del utsvävningar vad gäller både form, färger och ingredienser. Naturligtvis får också hans nyvunna vänner möjlighet att smaka på hans kreation och bedöma hur väl han lyckats.


Orginaltitel: Tobias på kageeventyr (Danmark)
30 dagar på Arenan
Produktion: DR / Nordvision

Mer från programmet

Nyligen publicerat - Yle Fem