Hoppa till huvudinnehåll

Marttila tillbaka i Uleåborg – då föll EIF

Ilkka Marttila tränar EIF i fotbollsettan.
Ilkka Marttila är ny på tränarposten i EIF. Ilkka Marttila tränar EIF i fotbollsettan. Bild: Yle/ Patric Westerlund fotboll,tränare,Fotbollstränare,Västnyland,Ekenäs,Ekenäs IF,Raseborg,Division 1 i fotboll för herrar,Ettan,Ilkka Marttila,marttila ilkka

EIF missade chansen att ta ett stort kliv mot nytt kontrakt i division 1. Efter bortaförlusten mot AC Oulu är läget fortfarande ytterst ovisst med två matcher kvar.

FC Jazz är redan klart för degradering till division 2, men i kampen för att undvika den andra nedflyttningsplatsen är många lag inblandade.

Ett av dem är Ekenäs IF. På lördagen hade laget en fin chans att med stor sannolikhet säkra nytt kontrakt, men det blev inte så.

Nye tränaren Ilkka Marttila var tillbaka i sin stad Uleåborg – den här gången som motståndare – för att möta AC Oulu.

– Jag skulle aldrig ha trott att den dagen kommer då jag kommer med EIF för att möta ett lag från Uleåborg i Uleåborg. Det känns verkligen pirrigt, sa Marttila förra helgen.

Källman öppnade målskyttet

Förra söndagen vann EIF mot GrIFK och släppte samtidigt en stor börda från axlarna. Trycket blev ännu lättare i matchinledningen mot AC Oulu. Benjamin Källman öppnade målskyttet redan i den tredje minuten.

Den höll inte så länge. Hemmalaget tog över och hade en 2–1-ledning i paus. I andra halvlek ökade man på försprånget till 4–1.

Därmed ligger EIF kvar på sin sjundeplats och 31 poäng med två duster kvar. FC KTP ligger nästsist och har 26 poäng. Kotkalaget har tre matcher kvar att spela, närmast borta mot Jaro på söndag.

För EIF:s del återstår Jaro på hemmaplan och TPS på bortaplan.

TPS närmare ligakval

TPS tog en busenkel seger med 6–0 i lördagens andra division 1-match. Det betyder att Åbolaget ligger tvåa i tabellen med två duster kvar.

TPS har 45 poäng och trean AC Oulu har efter sin seger 43 poäng. Jaro kan krypa upp till 41 poäng om det blir full pott i söndagens hemmamatch mot FC KTP.

Resultat, division 1:

AC Oulu–EIF 4–1 (2–1)
TPS–FC Jazz 6–0 (3–0)

Läs också

Nyligen publicerat - Sport